Turizmciler, Kurban Bayramı’na hazırlanıyor!
Mersin Sondakika

Turizmciler, Kurban Bayramı’na hazırlanıyor!

Bayram tatilinin gelmesiyle sahil kesimlerindeki destinasyonlarda otel doluluk oranları yüzde 90’ın üzerine çıkması bekleniyor.
Bu haber 2023-06-14 17:28:06 eklenmiş

 

Turizmciler, Kurban Bayramı’na hazırlanıyor!

 

 

Bayram tatilinin gelmesiyle sahil kesimlerindeki destinasyonlarda otel doluluk oranları yüzde 90’ın üzerine çıkması bekleniyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

 Sahil kesimlerindeki dolulukların yüzde 50’sini yerli turist sağlarken, diğer yarısını da yabancı turistin sağlaması bekleniyor.

Normalde 6 gün olması beklenen Kurban Bayramının, turizmciler tarafından beklenti, 9 gün olması.

Yüksek sezonun üstüne gelmesi beklenen  9 günlük bayram tatili, destinasyonları hareketlendirdi. Sahil destinasyonlarının tamamında ciddi bir yerli turist hareketliliği yaşanırken, otel dolulukları şimdiden yüzde 90 seviyelerine ulaştı.

Mersinli turizmciler Kurban Bayramını 4 gözle bekliyor. Tüm hazırlıklarını 9 günlük Kurban Bayramı tatili üzerine yapan Mersinli turizmciler, yerli turist kadar yabancı turistlerinde ilgi göstermesini bekliyor.

Turizmci Şirin Öztop, Kurban Bayramı tatili için tüm hazırlıklarını yaptıklarını ifade ederken, artan maliyetler karşısında sıkıntılar yaşanabileceğini söyledi.

Öztop, “Bu yıl beklentimiz, yerli turistler kadar yabancı turistlerinde şehrimize gelmesi. Şuanda bitme aşamasında olan Çukurova Havaalanının da tam olarak açılması ile birlikte, turizmde olumlu gelişmeler yaşanabilecek. Daha önceki yıllarda yabancı turistler kalıcı olarak gelmiyordu. Ayrıca bizim beklentimiz Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması” diye konuştu.

“UZUN TATİLLERDE TURİSTLER SAHİLLERİ TERCİH EDİYOR”

Uzun tatillerde turistlerin sahilleri tercih ettiğine dikkat çeken Öztop, “Rusya ve Ukrayna pazarlarında yaşanan olumsuzluklara rağmen, Almanya ve İngiltere pazarlarının devreye girmesiyle doluluklar artıyor. Özellikle temmuz ayında iç pazarın da devreye girmesi ve bayram tatilinin 9 güne uzaması sebebiyle geceleme süreleri uzadı. Otellerde doluluklar yüzde 90’lara ulaştı.  İç pazarı bizim açımızdan çok önemli. Kriz dönemlerinde bunu çok net bir şekilde görmüş olduk. Dolayısıyla onların da alım gücünü düşünerek, her bütçeye her profile uygun ürünler oluşturduk. Bu şekilde çok ciddi fiyat artışları olmaksızın maliyetlerimizi göz önünde bulundurarak, fiyatlar verdik. Yurt dışına da bu şekilde değerlendirerek fiyatlarımız veriyoruz. Bu minvalde bölgede doluluklarımız olumlu seyredecek” dedi.

“MALİYETLER KONUSUNDA HERKES ZORLANIYOR”

Maliyetler konusunda sadece yerli turistin değil, herkesin zorlandığının altının çizen Öztop, “Uçak bileti fiyatları aldı başını gidiyor. Arabayla gelmek isteyenleri de benzin masrafları zorluyor. Otellerin de maliyetleri arttı. Dolayısıyla daha önce verilmiş olan fiyatlarla maliyetleri dengelemek çok zor. Kaliteden ödün vermek istemiyoruz. Bu nedenle kar marjlarından ödün vermek zorunda kalıyoruz. Çünkü Türk Lirasının döviz karşısında değer kaybı, bizim de birçok kalemdeki maliyetlerimiz yükseltti. Bu da fiyatlara direkt olarak yansıdı. İç pazarda son birkaç yıl içerisinde erken rezervasyon alanlar ciddi oranda yükseldi.  Tatile çıkmak isteyenler, erken rezervasyon yaparak indirimlerden faydalandı ve fiyat artışlarından kendini korumuş oldu” şeklinde konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder