Dövmeye yoğun ilgi
Mersin Sondakika

Dövmeye yoğun ilgi

Dövme Sanatçısı Cankut Çulhaöz, insanların dövme yaptırma tercihlerinin farklı eğilimler gösterdiğine dikkat çekti.
Bu haber 2022-10-10 00:49:11 eklenmiş

 

Dövmeye yoğun ilgi

 

 

Dövme Sanatçısı Cankut Çulhaöz, insanların dövme yaptırma tercihlerinin farklı eğilimler gösterdiğine dikkat çekti.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

İnsanların en ücra noktalarına kadar vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yaptırma alanları genişliyor. Tek figürden, vücudun büyük bölümüne, sırt, göğüs, boyun, kol bacaklarına dövme yaptırıyor.  

Dövme Sanatçısı Cankut Çulhaöz,insanların dövme yaptırma eğilimlerini işaret ederek, insanların estetik için birinci kural dövme yaptırdığını, ikincisi ise genel olarak özel hayatlarında yaşadıkları motivasyonlardan zevk alarak bunu yapmayı tercih etiklerini söyledi.

İnsanların bu sıralar estetik, güzelleşmek açısından daha çok dövme talebini gördüğünü belirten Çulhaöz “Şu an Mersin için bu şekilde kollar, sırt, bacaklar genelde uzuvlara yaptırıyorlar. İnsanlar genelde kollarında görmek istiyor dövmelerini. Sırt tercihleri çok fazla oluyor, bazıları görmek istemiyor, bazıları büyük dövme istediği için sırtı tercih ediyor. Bacak dövmelerinde bu sıralar çok fazla talep var. Yaz aylarında genelde kollar, bacaklar açılıyor kendilerini göstermek istiyor insanlar” diye konuştu.

En çok burada minimal dövmelerin fazla revaçta gibi göründüğüne vurgu yapan Çulhaöz,  “Fakat ben tasarımcı olduğum için tasarıma yöneltiyorum, tasarım dövmeleri de çok yapıyoruz. Vücut hatlarını belli edecek çizgiler atıyorum. Bu çizgileri tasarlıyoruz ve bunu işliyoruz. Şehir dışından gelen insanlar da oluyor dövme yaptırmak için, geçenlerde bir oyuncu geldi. Hatta ona Kendi tasarımım değildi ama özel bir tasarım yaptık, o da zaten haberlerde çıkmıştı” dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer MAGAZİN haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder