“Çocuklarınıza güvenin”
Mersin Sondakika

“Çocuklarınıza güvenin”

Çocuk eğitimcisi Nur Yaman, çocuklara güvenmenin onların gelişimine etki edeceğini söyledi.
Bu haber 2022-08-21 19:23:57 eklenmiş

 

“Çocuklarınıza güvenin”

 

Çocuk eğitimcisi Nur Yaman, çocuklara güvenmenin onların gelişimine etki edeceğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Yaman, “Çocuklara güvenmek tüm dikkatinizi uzun vadeli hayallere vermeyi ve onun gelecekte nasıl bir karaktere sahip olacağını düşünmeyideğil, şimdi kim olduğunu bilmeyi gerektirir” dedi.

Çocuk eğitimcisi Nur Yaman, “Çocuklara güvenmek demek, onların daima doğruyu yapacaklarına inanmak demek değildir” dedi.

Yaman, “Onlara güvenmek demek kendinizi onların yerine koymanız demektir. Böylece,çocukların çoğu zaman yaşlarının gerektirdiği biçimde davranacaklarını anlayacaksınız. Yani her zaman bulaşık yıkayıp temizlik yapmayacaklar veya erkek gibi davranıp uslu durmayacaklar.Bu konu yüzünden mutsuz olup, saygısızca davranmak yerine, biraz daha bekleyip onları motive etmek için daha iyi yöntemler deneyin. Âmâ hiçbir zaman çocuğunuzu istediğiniz bir modele sokmaya çalışmayın. Geçmişinizi de, kendinizi onların yerine koyun ve düşünün, anneniz ve babanız sizlere ‘ Onu değil, bunuyapacaksın! Oraya gitmeni istemiyorum, benimle birlikte geleceksin ’dediği zaman hanginiz suratınıza sevimli bir ifade takıp, ‘tamam’ deyip susup onların dediğini yaptınız? Hadi ama gerçekçi olalım lütfen. Hadi yaptınız diyelim içinizde bir öfke alevi mutlaka oluşmuştur. Çocuklara güvenmek tüm dikkatinizi uzun vadeli hayallere vermeyi ve onun gelecekte nasıl bir karaktere sahip olacağını düşünmeyi değil, şimdi kim olduğunu bilmeyi gerektirir. Çocukken yaptığınız ( ailenizin bilmesini istemedikleriniz de dahil ) bütün hatalarınızı hatırlayın. Şimdi doğruyu bulmadınız mı? Çocuklarınıza güvenmek demek, onlara verdiğiniz sevgi ve destek, öğretmeye çalıştığınız yaşayarak öğrendiğiniz beceriler sayesinde gelecekte sorumluluk sahibi,dikkatli,özverili ve empati kurabilecek kişilikteki insanlar olacaklarına inanmak demektir” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder