Zeytinyağına zam
Mersin Sondakika

Zeytinyağına zam

Son yıllarda artan pahallılık zeytinyağını da vurdu. Marketlerde zeytinyağının 2 ltsi 250 TL’yi buluyor.
Bu haber 2022-12-02 15:26:43 eklenmiş

 

Zeytinyağına zam

 

Son yıllarda artan pahallılık zeytinyağını da vurdu. Marketlerde zeytinyağının 2 ltsi 250 TL’yi buluyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Zeytinyağına gelen zamlardan sonra vatandaş kendi yağını kendi yapmaya başladı. Özellikle kırsal kesimde yaşayanların, zeytinyağı ihtiyacını kendinin karşıladığına değinen vatandaş, bunun yıllar içinde vazgeçilmez bir alışkanlığa dönüştüğünü ifade etti.

Zeytin ve zeytinyağı üretiminde önde gelen ülkelerden biri olmamıza rağmen raflardaki fiyatlar cep yakıyor.

Ortada ne ürün ne de üretim sıkıntısı var; ama zam üstüne zam geliyor. 2 litrelik zeytinyağı fiyatının 250 lirayı bulmasına tüketiciler isyan etti.

Zeytin ve zeytinyağı üretiminde önde gelen ülkelerden biri olmamıza rağmen raflardaki fiyatlar cep yakıyor. Ortada ne ürün ne de üretim sıkıntısı var; ama zam üstüne zam geliyor. Yıllık ortalama 200.000 ton zeytinyağı üreten Türkiye'de bu sene üretim beklentisi 350.000 bin ton. Ürün bol olmasına rağmen fiyatlar ise, astronomik seviyelere çıktı. Sektörde ürün sıkıntısı yaşanmamasına rağmen zeytinyağına yapılan art arda zamlar ise vatandaşları bıktırdı.

VATANDAŞLARI İSYAN ETTİRDİ

Sektörde yaşanan fırsatçılığa anlam veremeyen tüketiciler ise gerek sosyal medyada gerekse de ilgili kurumlar üzerinden şikayetlerini dile getiriyor. Marketlerde her gün zeytinyağı fiyat etiketleri değiştirilirken; vatandaşlar söz konusu fiyat artışlarının makul olmadığını belirtiyor. Zeytinyağına sürekli zam gelmesi stokçuluğun artmasına da neden olurken, konuyla ilgili sosyal medyada onlarca yorum yapıldı.


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder