Mersinli baletler İstanbul’da harikalar yaratıyor
Mersin Sondakika

Mersinli baletler İstanbul’da harikalar yaratıyor

Mersinli tiyatrocu Mehmet Çeto Tekkanat ve drama eğitmeni Sabahat Uzun’un ikiz oğulları Ardis Kanat ve Oben Güney, bale sanatında harikalar yaratmaya devam ediyor.
Bu haber 2022-06-18 20:58:17 eklenmiş

 

Mersinli baletler İstanbul’da harikalar yaratıyor

 

Mersinli tiyatrocu Mehmet Çeto Tekkanat ve drama eğitmeni Sabahat Uzun’un ikiz oğulları Ardis Kanat ve Oben Güney,  bale sanatında harikalar yaratmaya devam ediyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin Opera ve Balesi’nde 6 yaşında kursiyer olarak başladıkları bale eğitimine, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünde sürdüren ikizler Ardis Kanat ve Oben Güney; lise bölümünü burada bitirdiler. Bu arada Mersin Üniversitesi’ni yurt dışında başarıyla temsil ettiler.

İtalya ve Kazakistan’da yarışmalara katılan Mersinli ikizler Ardis ve Oben Güney, İtalya’dan mansiyon Kazakistan’da ArdisKanat ise 3.lük kazanarak Mersin’in ilk ödülünü kazanarak gurur yaşattı.

Eğitimlerine İtalya’da devam ettiren ikiz baletler; pandemi döneminde yurda dönerek İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale bölümünü kazandılar ve eğitimlerini sürdürüyorlar.

Ardis Kanat ve Oben Güney Mersin’in tanıtım günlerinde şehrimizi başarıyla temsil ederek övgüye değer görüldüler.

İkiz baletlerin bu gelişiminde ve başarılarında, drama eğitmeni anneleri Sabahat Uzun ve tiyatrocu babaları Mehmet Çeto’nun büyük katkıları oldu.

ARMUT DİBİNE DÜŞERMİŞ, AMA BOYNUZ KULAĞI GEÇTİ

Yıllar önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde görev yapan Mehmet Çeto; köy seyirlik oyunlarıyla şehrimizin birçok köyünde etkinlikler yaptıklarını ve bu oyunlarda bir bale skeci yaptıklarını, çocuklarının bu başarılarıyla “boynuz kulağı geçer” deyimini gerçekleştirdiklerini  belirterek şunları söyledi. “Biz sadece belediyenin resmi kuruluşu değil, tüm şehrin tiyatrosuyduk. Özellikle Köy Seyirlik Oyunları gösterilerimizle onlarca köyümüze gidip vatandaşlarımıza hem tiyatroyu tanıttık hem de onlara unutulmaz keyifli anlar yaşattık. Yani biz o zaman bir avuç seçkin insana değil, halkımızın tamamına ulaşmaya, onlara hizmet etmeye çalıştık. Bu yaptığımız Bale skeciyle de bale sanatını esprili bir şekilde insanlarımıza sevdirdiğimize inanıyoruz. Sanırım ikiz oğullarımın bugünkü başarılarının kökeninde bu skeç var, elbette espri yapıyorum. İkiz oğullarımın bu gelişimlerinde Mersin Opera ve balesi Müdürü Sevgili Serbülent Biçer, üniversitedeki eğitmenleri sevgili Mahmut Akyol ve Yağmur Arınlı başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle şunu da eklemeliyim, çocuklarım yurtdışında ve içinde Mersin’i temsil ederken Mersin’deki bale sanatını temsil eden hiç bir kurumdan dernekten talep etmemize karşın destek görmediler”

İstanbul Üniversitesi Bale bölümünün yılsonu gösterilerinde sergiledikleri performansla bale camiasının duayenlerinden büyük övgü alan Ardis Kanat ve Oben Güney;  hedeflerinin bu sanatı en iyi şekilde geliştirerek Ülkemizi yurt dışında temsil etmek ve bu sanatta iz bırakmak olduğunu belirttiler.

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder