“Kayıp hayatlar” sahnelendi
Mersin Sondakika

“Kayıp hayatlar” sahnelendi

Mersin’in duayen tiyatro sanatçısı Mehmet ÇetoTekkanat’ın yazdığı, madde bağımlılığına karşı farkındalık oyunu ‘Kayıp Hayatlar’, Söke Şehir Tiyatrosu tarafından Aydın’da oynandı.
Bu haber 2022-12-30 15:54:59 eklenmiş

 

“Kayıp hayatlar” sahnelendi

 

Mersin’in duayen tiyatro sanatçısı Mehmet ÇetoTekkanat’ın yazdığı, madde bağımlılığına karşı farkındalık oyunu ‘Kayıp Hayatlar’,  Söke Şehir Tiyatrosu tarafından Aydın’da oynandı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Aydın İl Kültür Merkezi Hidayet Sayın salonunda oynanan oyuna; oyun yazarı Mehmet Çeto Tekkanat,Aydın Merkez Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Umut Tuncer, Aydın Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü İmdat Bay, protokol ve liseli gençler katıldı.

T.C İçişleri Bakanlığı sosyal sorumluluk projesi olarak sunulan oyunun proje sorumluluğunu Söke Şehir Tiyatrosu yönetim kurulu başkanı Selami Taner, yönetmenliğini ise, Barış Demirkaya yaptı.

Salonu dolduran gençlerin ayakta alkışladığı oyun sonunda sahneye davet edilen oyunun yazarı Mersinli Mehmet Çeto Tekkanat, oyuncuları ve emeği geçenleri kutlayarak, şunları söyledi; “ Madde bağımlılığına karşı yazmış olduğum ‘Kayıp hayatlar’ adlı oyunumun gençlere ulaşmasını sağlayan tüm sanatçılara ve sanat dostlarına teşekkür ediyorum. 1988 yılında yazdığım ve ülkenin onlarca il ve ilçesinde amatör/profesyonel ekipler tarafından oynanan oyunumla insanlarımıza yararlı olmanın onurunu yaşıyorum. Bu projenin sorumlusu sevgili Selami Taner’e, yönetmeni sevgili Barış Demirkaya’ya, oyucu ve teknik ekipteki kardeşlerime, oyunu çok güzel izleyen ve oyun sonrası sorularıyla bizi mutlu eden gençlere çok teşekkür ederim” dedi.

Proje sorumlusu Selami Taner ise, bu sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Bize destek olan İçişleri Bakanlığımıza, valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başka sosyal sorumluluk projelerinde yine birlikte olmak umuduyla, oyuncularımıza, yönetmenimiz Barış Demirkaya’ya ve oyunu izlemek için İstanbul’dan kalkıp gelerek bizi onurlandıran Yazarımız Mehmet ÇetoTekkanat’a ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder