Yakan öğrencilerle bir araya geldi
Mersin Sondakika

Yakan öğrencilerle bir araya geldi

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, Mersin Üniversitesi öğrencilerine, optisyenlik alanında olması gerekenlerle ilgili bir sunum yaptı.
Bu haber 2022-10-30 23:45:29 eklenmiş

 

 

Yakan öğrencilerle bir araya geldi

 

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, Mersin Üniversitesi öğrencilerine, optisyenlik alanında olması gerekenlerle ilgili bir sunum yaptı.

 

GÜNAYDI MERSİN

 

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, Mersin Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Seminere, Mersin Üniversitesi’nden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Erat, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erdinç Timoçin, Bölüm Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aycibin, Bölüm Öğretim Üyesi Saadet Yıldırımcan, Bölüm Öğretim Üyesi Samed Çetinkaya ve öğrenciler katıldı.

Yakan, optisyenlik mesleğinin kanun ve yönetmeliklerini, Optisyenlerin resmi kurumlarla ilişkileri, Türkiye´de numaralı gözlük camları ve teknolojileri, Kontakt lensin tarihçesi ve Türkiye´de kontakt lens kullanımı, Optik programı ve kurumsallaşmak, ÜTS Medula resmi girişleri için optik entegrasyon ve çözümü konularında bilgilendirme yaptı.

ÖĞRENCİLER OPTİK SEKTÖRÜNDE İŞ OLANAĞI İSTİYOR

Öğrencilerin optisyenlik sektöründe iş olanağı istediğine vurgu yapan Yakan, “Türkiye’de optik sektörünün gelişimini, optisiyen öğrencilerimizin okuldan mezun olduktan sonra kamuda istihdamı, küresel sermayenin Türkiye’deki optik sektörüne etkileri, gelecekte yapılması gerekenler, optik sektöründeki teknolojik gelişmeler, Türkiye’deki optisyenlik ve gözlükçülüğün tarihçesi, gelişimi, dernek, federasyon, konfederasyon çatısı altında kamu niteliğinde oda oluşumunu ayakları, çalışmaları ve çabaları. Özellikle öğrencilerden gelen en büyük sorulardan biri, optisyenlik mezunu ön lisans öğrencilerinin kamuda istihdamı, yani sağlık müdürlüklerinde sağlık bakanlıklarında, sosyal güvenlik kurumlarında, hastanelerde yardımcı eleman olarak çalışmaları ile ilgili neler yapılabileceği, devletin bu konudaki pozisyonu nedir? Odalar bu konu ile alakalı ne tür çalışmalar yapıyor gibi sorulara yanıt arandı. Bizde bu sektörün temsilcileri olarak, öğrencilerin bu taleplerini değerlendirmek için ilgili yerlerle görüşmeler yapacağız” dedi.

 

 


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder