“İktidarımızda Mersin’i uçurmazsam bu koltuğu bırakırım”
Mersin Sondakika

“İktidarımızda Mersin’i uçurmazsam bu koltuğu bırakırım”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlar Günü dolayısıyla başlattığı buluşma programını; Tarsus ve Çamlıyayla muhtarlarıyla bir araya gelerek tamamladı.
Bu haber 2022-10-26 15:09:27 eklenmiş

 

“İktidarımızda Mersin’i uçurmazsam bu koltuğu bırakırım”

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlar Günü dolayısıyla başlattığı buluşma programını; Tarsus ve Çamlıyayla muhtarlarıyla bir araya gelerek tamamladı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Muhtarların, kendisinin mesai arkadaşı olduğunu ve aynı yolda yürüdüklerini belirten Başkan Seçer, hizmet sürelerinin sonunda sandıkta halka hesap vereceklerini ifade ederek, “Koltuk babamızın koltuğu olsa sorun yok, ama halkın koltuğu. Bunun sorumluluğu, insanı geceleri uyutmaz. İnsan çocuğunu unutur, eşini unutur, işini unutur, aşını unutur ve görevini yapar” dedi.

Yetimin hakkına tenezzül edenlerin, kul hakkı yiyenlerin kendilerinden olmadığını ifade eden Başkan Seçer, “Bizim siyasi anlayışımız bu ve bununla övünüyoruz. Bu toprakları kurtaran, bize laik Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Atatürk’ümüzle övünüyoruz. Onun kurduğu partide de vatandaşlarımıza kutsal bir görev olan hizmeti yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” diye konuştu.

Adaletli bir yönetimin, refah ülkesinin ortaya çıkmasına neden olacağını vurgulayan Başkan Seçer, demokrasi ve adaletin olmadığı yerlerde de, toplumların durumunun yerle yeksan olduğunu belirtti.

Başkan Seçer, “Mahkeme kadıya mülk değil. 7 ay sonra seçim var. Biz iktidar olalım, eğer bu Mersin’i uçurmazsam, ben bu koltuğu bırakırım. Bakın bunun tarihini not alın” dedi.

Sözlerine; Torosların eteklerinden ova köylere kadar birçok insan tanıdığını, ama asla ayrımcı bir düşünceye sahip olmadığını belirterek başlayan Başkan Seçer, “Biz ailemizden ‘Bu falanca partili yüz vermeyin, filanca görüşten, filanca mezhepten, filanca köyden’ diye hiç duymadık. Esnaf adamın, rızkında, işinde-gücünde olan adamın siyaseti olur mu? Olmaz. Bizim de hiç olmadı. Bu hayat anlayışımı, siyasete girdikten sonra da devam ettirdim” dedi.

“BİZ BELEDİYEYİZ, BİZ DEVLETİZ, BİZ HALKIN TA KENDİSİYİZ”

Atatürk Parkı’nı, Ötüken Vadi Parkı’nı ve Yarenlik Alanı’nı düzenlediklerini, Kültür Parka çok güzel bir proje üzerinde çalıştıklarını ve Tarsus Gençlik Kampı’nı çocukların eğlence mekanı haline getirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer şunları söyledi:

“Gençlik Kampı’nı halka açtık. Otobüs de gönderiyoruz, çocuklarımızın orada yiyeceğini, içeceğini, ihtiyacını da temin ediyoruz. Her kesimden, her yerden insan gelsin. Bir arada olsunlar. İnsanlar bir arada olsun. Biz bir milletiz onu hissetsin, iç içe olsun. Zengini fakiri meselesi değil arkadaşlar. Biz belediyeyiz, biz devletiz, biz halkın ta kendisiyiz. Sosyal devlet bu. Şimdi o Gençlik Kampı’nı Gençlik ve Çocuk Kampı’na çeviriyoruz. Şu anda bakıma aldık. Çok güzel, yeni; çocuklarımızın zaman geçireceği konseptte çalışmalar yapılıyor. Yaş almış yurttaşlarımız, emeklilerimiz, kadınlarımız; halk geliyor, halkın ta kendisi geliyor oraya. Bu insanın kendi cebinden bir araca binip ya da arabası yok ki gitsin zaten. Çocuğunu böyle bir eğlence alanına, güzel zaman geçirerek güvenli bir alanı götürme imkanı yok. Biz bunu belediye olarak yapıyoruz ama bu sorumluk muhtarlarımıza da ait. Muhtarlarımız bu insanları; bizden otobüs isteyecek, randevu alacak; getirecek 50 kişi, 100 kişi, 200 kişi. Birçok muhtarımız da bunu yaptı, son derece memnunlar.”

“SİYASİ AYRIMCILIĞA, SİYASİ BÖLÜCÜLÜĞE VE SİYASİ DÜŞMANLIĞA HEPTEN KARŞIYIM”

Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı temellerin sağlam olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkın iradesinin tecelli ettiği parlamentodan yönetilecek bir devlet olduğu gerçeğini dile getiren Başkan Seçer, adaletin olmadığı yerde hiçbir şeyin olamayacağının altını çizdi. Adaletli bir yönetimin, refah ülkesinin ortaya çıkmasına neden olacağını vurgulayan Başkan Seçer, demokrasi ve adaletin olmadığı yerlerde de, toplumların durumunun yerle yeksan olduğunu belirtti.

Siyasi ayrımcılığa, siyasi bölücülüğe ve siyasi düşmanlığa hepten karşı olduğunu, kendisine oy veren-vermeyen bütün muhtarların ve vatandaşların kardeşi olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Ne 3,5 yılda, ne de kalan süremde, benim insanlara dair nefret söylemimi, kin söylemimi, ayrımcılık söylemimi kimse duymadı ve duymayacak da. Çünkü bizim özümüzde, kalbimizde, beynimizde ve terbiyemizde böyle bir şey yok” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR İLE UĞRAŞACAĞINIZA, MEMLEKETİN İŞLERİYLE UĞRAŞIN”

Tarsus’un önemli bir sanayi kenti olduğunu dile getiren Başkan Seçer, Sahil Bandı Projesi’nin üzerinden kaç yıl geçmesine rağmen bir mesafe alınamadığını hatırlattı. 2013’te açılacağı öne sürülen Uluslararası Havaalanı ve Pamukluk Barajı’nın halen açılmadığını dikkat çeken Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediyesi ile uğraşacağınıza, şu memleketin işleriyle uğraşın. Karboğazı’na büyük bir turistik tesis yapsın Turizm Bakanlığı. Biz işbirliği için çaba sarf ediyoruz, sesimizi duyuralım, biz de katkı yapalım, turizm cenneti olsun. Gidin bütün memleketlere bakın, merkezi hükümete bağlı bakanlıkların birçok hizmeti var” dedi.

 

 


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder