Dişte botoks uygulaması
Mersin Sondakika

Dişte botoks uygulaması

Diş hekimi Sevcan Yavuz, botoksun diğer alanlarda olduğu gibi diş alanında da başarı ile kullanıldığını söyledi.
Bu haber 2022-10-02 17:21:25 eklenmiş

 

Dişte botoks uygulaması

 

Diş hekimi Sevcan Yavuz, botoksun diğer alanlarda olduğu gibi diş alanında da başarı ile kullanıldığını söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Yavuz, “Botoks uygulaması kasları etkileyen sinirsel iletimi belirli bir süre bloke etmek için kullanılan bir yöntemdir. Çeşitli endikasyonlarda tedavi ya da kozmetik amaçlı uygulamalar yapılmaktadır” dedi.

Diş hekimi Sevcan Yavuz, “Botoks,  Clostridium Botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Günlük hayatta kullandığımız neredeyse bütün antibiyotikler aynı yöntem ile elde edilmektedir” dedi.

Botoks uygulamasını kimler yapabilir? Sorusu ile dişte botoks uygulamasını anlatan Yavuz, “Gerçek anlamda botoks uygulaması sadece tıp doktorları ve diş hekimleri tarafından yapılmalıdır. Diş hekimlerinin çalışma alanı ağız, çene ve bunlarla bağlantılı olan çevre dokulardır. Dolayısıyla diş hekimlerinin sorumluluğunda olan tüm bölgelerde botoks kullanımı da tamamen yasaldır. Bunun dışında her gün yapılan çoğu uygulamada enjeksiyon yapılıyor olmasından dolayı iğne tekniklerinin gelişmiş olması, ağız ve çevre dokularının anatomisine hakim olmaları diş hekimlerini, özellikle yüz bölgesindeki botoks uygulamaları için ideal kılmaktadır. Ayrıca Bruksizm dediğimiz diş sıkma tedavisinde de yapılan botoks uygulaması özellikle çiğneme kaslarında hipertrofi, hiperaktivite olan hastalarda diş sıkma (bruksizm), diş gıcırdatma (clenching) beraberinde kasılma düzensizliklerini doğurmakta ve hastanın günlük yaşam kalitesini düşürmektedir. Bu hastalarda diş boylarında değişiklikler ve kapanış bozukluklarının meydana gelmesi sonucu çene ekleminde rahatsızlıklar meydana gelir. Aşırı kasılmaktan büyüyüp, sertleşmiş olan masseter kasına botoks uygulaması hastayı rahatlatırken çene konturunu da şekillendirir” diye konuştu.

“KÖTÜ GÖRÜNTÜLERİ ORTADAN KALDIRIR”

Diş hekimi Sevcan Yavuz, özellikle gülme sırasında dişetleri fazla görünen hastalarda dudağı yukarı yönde hareket ettiren kasların bir kısmının, etkinliği azaltılarak, oluşan kötü görüntü ortadan kaldırdığını söyledi.

Yavuz, “ Diş hekimliğinde botoks ayrıca operasyon sonrası mimik kas problemlerinin estetik açıdan düzeltilmesi için tek başına veya dolgu malzemeleri (kollajen, hyalunorik asit, otojen yağ dokusu) ile kombine olarak, kas spazmları ve tiklerin giderilmesinde, tükürük bezleri ile ilgili malfonksiyonların tedavisinde, ağrı kontrolü amaçlı, ortognatik cerrahi sonrasında gerekli durumlarda ve yüz felcine bağlı asimetrilerin düzeltilmesinde kullanılan bir yöntemdir” şeklinde konuştu.

BOTOKS UYGULAMASI KİMLERE YAPILAMAZ?

Yavuz, “Botoks uygulanması düşünülen bölgede enfeksiyon varsa, botoksa karşı alerjisi olan hastalarda, gebelik ve laktasyon döneminde, sistemik kas hastaliklarının mevcudiyetinde, bazı antibiyotik ve kas gevşetici ilaçları kullanan hastalarda, pıhtılaşma engelleyici ilaçlar kullanan ve hemofilisi olan hastalarda, inflamatuar deri hastalıklarında, çirkinlik fobisi nedeniyle estetik bağımlısı olan hastalarda botoks uygulaması önerilmez” dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder