Vatandaş şaşkın!
Mersin Sondakika

Vatandaş şaşkın!

Vatandaşlar enflasyon canavarına yenik düştüklerini ifade ederken, zamlar karşısında sadece şaşkın olduklarını söylediler.
Bu haber 2022-08-21 19:36:20 eklenmiş

 

Vatandaş şaşkın!

 

Vatandaşlar enflasyon canavarına yenik düştüklerini ifade ederken, zamlar karşısında sadece şaşkın olduklarını söylediler.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarının hem esnafları hem de vatandaşları olumsuz etkilediğini söyleyen semt pazarı esnafları, zamlar karşısında ezildiklerine dikkat çektiler.

Vatandaş, “Pazar geldik, pahalısı da var, ucuzu da var. 500 lira ile geldik iki, üç poşetin içine koyduk gidiyoruz” dedi.

Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşlar karşı karşıya kaldıklarını ifade eden pazarcı Ali Uysal, “Fiyatlar yüksek, insanlarda alım gücü düşük, mazot pahalı, malların yüksek girdisi oluyor. Vatandaşla biz anlaşamıyoruz. Pazarlarımızda müşteri çok az, buna bir çare bulunmalı” derken, diğer pazarcı Hamza Erkalın, “Eskiye göre insanların gücü biraz daha zayıf. Girdi fiyatlarının yükselmesi tüketiciye yansıyor. Elektriğe %120 zam veriyorlar, sonra yüzde on düşürdük diyorlar, peki %110 ne olacak? Bir yağ olmuş 120 lira, bir tüp olmuş 260 lira. Biz nasıl geçineceğiz.  Getirmek istedikleri sistem şu; dar gelirli, orta gelirli kalmadı, bir kısım daima muhtaç olacak, bir kısımda keyfini, sefasını rezidanslarda sürecek. En çok ezilen biziz, üst tabakaya hiçbir şey olmuyor, olan alt tabakaya oluyor” şeklinde konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder