Mersin’in bakir koyları
Mersin Sondakika

Mersin’in bakir koyları

Ege, Marmara, Akdeniz’in birçok sahil alanına göre en bakir yer olan Mersin koyları keşfedilmeyi bekliyor.
Bu haber 2022-08-13 00:33:27 eklenmiş

 

Mersin’in bakir koyları

 

Ege, Marmara, Akdeniz’in birçok sahil alanına göre en bakir yer olan Mersin koyları keşfedilmeyi bekliyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Akdeniz’in denizini beğenmeyenler, henüz Mersin’de yüzmemiş olsalar gerek. Evet, Akdeniz bir Ege gibi koy zengini değil ama sıcacık denizi, kireçli beyaz kayaları ve 20 kilometreyi bulabilen plajları ve Türkiye’deki en ekonomik deniz tatili yerlerinden birisi olması birçok insanı buraya çekiyor.

 

Mersin’de denize girilecek yerler, keşfedilmeyi bekliyor. Koyların yansıra el değmemiş plajları ile de dikkat çeken Mersin sahilleri, yatırım bekliyor. Bizde buradaki koyları ve plajları derledik, nerede girilir, nerede kalınır diye.

Tisan, Yeşilovacık Halk Plajı, Mavikent Plajı, Boğsak Koyu, Akçakıl Plajı, Barbaros Koyu (Eğribük),Kum Mahallesi Plajı,Yapraklı Koy, Susanoğlu Plajı, Kapızlı Sahili,Kızlar Hamamı Koyu,Akyar Koyu, Altınorfoz Plajı, Bozyazı Halk Plajı, Yanışlı Köyü Sahili,Büyükeceli Sahili,Anamur Sahili,İncekum Plajı, Soğuksu Plajı Yenikaş, Limonlu Belediyesi Sahili, Kızkalesi Plajı, Tece ve Mezitli plajları gibi onlarca plajı olan Mersin’e, son yıllarda Ruslar ve yerli turistler daha çok ilgi gösteriyor.

Ancak bu kadar güzel yerleri olan ve sahipsiz bırakılan koylar ve plajlara aç gözlüler dadanmaya başladı. Özellikle Tisan, Mersin’in en popüler plajlarından biri. Bir sitenin içinden geçerek giriliyorsa da halka açık. Ama çevredeki yazlıkçılar, plajdaki şemsiye ve şezlongları site yönetim adı altında biraz tekellerine almışlar gibi. Günübirlik gelişlerde bölge sakinleriyle sıkıntılar yaşanabiliyormuş. Ev sahipleri yaygın olarak burada evini günlük ya da haftalık olarak işletiyor. Yat turlarının da uğrak yeri. Buranın en büyük avantajı iki tarafı da deniz olduğu için rüzgarlı günlerde bir taraf dalgalıysa, diğer tarafın düz olması.

CARETTA CARETTALARIN UĞRAK YERİ

Boğsak koyu, Mersin’in Caretta Carettaların uğradığı, mavi bayraklı koylarından biri. Denizi dalgasız, sığ ve temiz. Etrafta salaş işletmeler ve kamp alanları var. Hafta sonu kalabalık olabiliyor. Günübirlik buraya gelecekseniz şezlong ve kabin yok ama havlu yaymacalı piknik usulü takılmak da güzel. Duş ve wc olanakları da çevredeki kamp ve restoran gibi işletmelerle sınırlı.

Barbaros Koyu, Silifke’nin en güzel ve sakin koylarından biri. Barbaros Koyu, turistik işletmelerden izole, bakir kalmış bir koy. Gezi teknelerinin de uğrak noktası. Hem tekne ile de gidilen hem de karayolundan da ulaşım sağlayacağınız yerlerden.

Yapraklı koy, turistleri bırakın Mersinlilerin bile Mersin’de denize girmek için en çok tercih ettikleri koy. Turkuaz renkli, kumsal, etrafı kayalarla çevrili adeta doğal bir havuz. Suyun içinde bir soğuk su kaynağı da var. Koyun çevresi günü geçirebileceğiniz yeme-içme mekanları gibi tesislerle çevrili.

Kızlar Hamamı Koyu, Narlıkuyu’nun Akyar bölgesindeki koy, içme suyunun denizle buluştuğu nokta olduğundan buz gibi soğuk ve cam gibi berrak bir denize sahip bir koy. İsminin kızlar hamamı olmasının nedeni mitolojiye dayanıyormuş. Rivayete göre, Zeus’un kızları burada banyo yaparmış.

Pullu Orman Dinlenme tesisleri, Pullu Orman İçi Milli Parkı’ndan başlayarak Anamurim’a kadar toplam 17 kilometre uzunluğunda bir sahili var. Hatta sahilin Anamuryum Antik Kent’i hizasına gelen bölümünün denizinin altında tarihi kalıntılar var. Suyun altından şnorkelle bakınca harika keşifler yapabilirsiniz. Pullu Orman İçi Milli Parkı da aynı zamanda bir kamp alanı. Denizi kumlu çakıllı ve dalgalı.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder