Fotoğrafçılık sektörü bitme noktasında!
Mersin Sondakika

Fotoğrafçılık sektörü bitme noktasında!

Mazlum Fotoğrafçılığın sahibi Mazlum Ulusoy, kur artışları ve korsan fotoğrafçıların sektöre büyük zarar verdiğini söyledi.
Bu haber 2022-06-29 22:34:33 eklenmiş

 

Fotoğrafçılık sektörü bitme noktasında!

 

Mazlum Fotoğrafçılığın sahibi Mazlum Ulusoy, kur artışları ve korsan fotoğrafçıların sektöre büyük zarar verdiğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Ulusoy, “Kur artışlarının kendilerini ciddi anlamda sıkıntıya soktuğunu ifade eden Olgun; “Fotoğrafçılık sektörü şu anda çok zor durumda” dedi.

Mazlum Fotoğrafçılığın sahibi Mazlum Ulusoy, sektörün en büyük iki sıkıntısından birinin döviz kurundaki anormal artışlar, diğerinin ise korsan fotoğrafçılık olduğunu söyledi. Ulusoy, “Son günlerde artan zamlar ve döviz kurundaki yükseliş bizi zor durumda bırakıyor. Bizde doğal olarak müşteriye yüksek fiyat vermek zorundayız. Geçen sene ile bu sene arasında dövize endeksli olarak yaklaşık olarak %100 olarak fiyatlarımız değişti. Gelen kağıtlarımız, ilaçlarımız hepsi euroya endeksli, o yüzden fiyatlar kendiliğinden yükseliyor. Bizler elimizden geldiği kadar fiyatlarımızı aynı ayarda tutmaya çalışıyoruz ama dövizin yükselişinden dolayı mecburen bizlerde zam yapmak zorunda kalıyoruz. Normal piyasa şartlarında fiyatlar %300 arttı ama bizler zam yapamıyoruz. Bizi bayağı aşıyor. %20, %30 gibi bir zam yaptık ama geçen seneden bu seneye tüm piyasada ne alırsanız alın %300 zam geldi. Bizim yaptığımız albüm tarzı, vesikalık tarzı fotoğraflara yapabildiğimiz en fazla zam %30! Şu anda hiçbir fotoğrafçımızı kurtarmıyor. Öte yandan bizler sigortalı personel çalıştırıyoruz, yüksek miktarda kira veriyoruz. Sigortalı bir elemanın maliyetini herkes biliyor. Burada korsan fotoğrafçılar eleman çalıştırmadan, vergi vermeden çalışıyorlar. Vergi vermeyen, sigortasız eleman çalıştıran fotoğrafçılarımızı kurtarıyor bu fiyatlar. Bunların dışında bir de korsan fotoğrafçılar var. Biz vergi veriyoruz, sigortalı eleman çalıştırıyoruz. Korsan fotoğrafçılar ne vergi veriyor, ne de sigortalı eleman çalıştırıyor. Ayrıca bizden daha düşük fiyat veriyor. Nasıl olsa kendisi vergi ödemiyor. Bunun bir çaresine bakılmalı. Yoksa yakında dükkanlarımızın kapısına kilit vuracağız” dedi.

“ARTIK ÇIRAK YETİŞTİREMİYORUZ”

Ulusoy, “Artık bizim sektöre eleman yetişmiyor. Sadece üniversitede fotoğrafçılık okuyan öğrencilerimiz, fotoğrafçılık dalında yetişiyor. Bizim gibi mesleği tabandan öğrenen eleman artık kalmadı. Kimse çırak yetiştiremiyor. Ayrıca bu sene düğün sezonundan hiçbir beklentimiz yok. Fiyatlar çok yükseldiğinden dolayı, artık normal bir vatandaş düğün yapamıyor. Bir düğün maliyeti 400-500 bin lirayı buldu. Geçen sene 100 düğün yaptıysak, bu sene 30-40 düğün bekliyoruz. Daha fazlasını beklemek mucize gibi bir şey” şeklinde konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder