Yabancılar dil eğitimi
Mersin Sondakika

Yabancılar dil eğitimi

Mezitli’de Arapça, İngilizce, Almanca dil eğitimi veren Zade Eğitim Kurumu, yabancı öğrencilerin kermes ve sergisine ev sahipliği yaptı.
Bu haber 2022-06-18 21:00:01 eklenmiş

 

Yabancılar dil eğitimi

 

Mezitli’de Arapça, İngilizce, Almanca dil eğitimi veren Zade Eğitim Kurumu, yabancı öğrencilerin kermes ve sergisine ev sahipliği yaptı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin’in önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Zade Eğitim Kurumu sahibi Ece Zade, özellikle Mersin’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların, Mersin’e entregre olmaları konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Ece Zade, “Kurumumuzda, yabancı uyruklu insanlarımızdan özellikle küçük sanatkârların yaptığı ürünleri sergileyerek, bir gelir elde etme ve başka çocuklara da örnek olması amacıyla bu sergiyi yaptık. Bu sergiyi özel kılan başka bir şeyde, el emeği olması. Burada kendi yörelerine has ürünleri sergileyerek, ev ekonomisine katkı sunanların yansıra, ticari üretime başlayanlar da var. Şuan ki sergide, 16 farklı sektör yer alıyor” dedi.

“KÜLTÜR FARKLILIĞINI ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Göçle birlikte Mersin’e yerleşen düzensiz göçmenlerin en büyük sorunlarından birisinin kültür farklılığı olduğuna dikkat çeken Zade, “Mersin’e yerleşen düzensiz göçmenlerin kültür farklılığı sorunlarını ortadan kaldırabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Kültür farklılığı olduğundan onlarla ilgili toplantılar veriyoruz. Bir şekilde entegre etmeye çalışıyoruz. Özellikle burada küçük yaşta meslek sahibi olmak isteyen çocuklara eğitim vermeye çalışıyoruz. Çünkü küçük yaştaki çocuk, anne ve babadan pozitif ya da negatif etkiyi alıyor. Burası bir etüt merkezi ve çocukları gözlemleme şansım oluyor. Bu gözlemlerim sonucunda çocuklarla ilgili yeni fikirler oluştu ve ben bunu hayata geçirdim. Kendi hayatımda yaşadığım sıkıntılarla, çocukların sıkıntılarını bağdaşlaştırınca, bu proje ortaya çıktı.

Çocuklarla bu işi başarınca, anne ve babalara da el atmamız gerektiği gerçeği ortaya çıktı. Babalar evi geçindirmek için her türlü şeyi yaparken, anneler de bunlara destek olmaya çalışıyor. Her türlü kültürü yaşatmak istiyoruz. Türkiye’de bulunmayan Arap tatlı ve yemeklerini burada yaprak

 buradan gelir sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Mezitli’de yer alan Kadın üretici pazarı tarzında bir yerin yabancı uyruklu vatandaşlar içinde hayata geçirilmesinin iyi sonuçlar doğuracağına inandığını söyleyen Zade, farklı kültürlerin uyum içerisinde olabilmesi için birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti.

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder