Cildinizi Yaz’a hazırlayın
Mersin Sondakika

Cildinizi Yaz’a hazırlayın

Bulun Güzellik Salonu İşletmecisi iş kadını Dilber Bulun, Yazın sıcaklığı ve aşırı neminden dolayı ciltlerin bakım gerektiğini söyledi.
Bu haber 2022-05-12 00:51:19 eklenmiş

 

Cildinizi Yaz’a hazırlayın

 

Bulun Güzellik Salonu İşletmecisi iş kadını Dilber Bulun, Yazın sıcaklığı ve aşırı neminden dolayı ciltlerin bakım gerektiğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Bulun Güzellik Salonu İşletmecisi iş kadını Dilber Bulun,  sıcak havaların gelmesiyle birlikte ciltlerin değişen hava koşullarına karşı tepki gösterdiğini söyledi.

Bulun, “Güneş ışınlarıyla birlikte ısınan hava ise vücudun susuz kalmasına neden olurken güneş lekelerinin oluşmasına da zemin hazırlıyor. Özellikle yaz mevsimine geçerken, sağlıklı bir cilt görünüme kavuşmak için doğru adımları uygulamak gerekiyor. Bunların başında güneş kremi geliyor. Cilde zarar veren UVA ışınları, cildin kırışmasına ve erken yaşlanmasına sebep olur. Bu yüzden güneş koruyucu tercih edilmeli.Yaz mevsiminde maruz kaldığımız zararlı güneş ışınlarından korunmak için dışarıya çıkmadan 20 dakika önce ürün cilde yedirilmelidir. Ayrıca cilt bakımında yağlı ürünler bırakılmalıdır. Özellikle artan hava sıcaklıkları gözenekleri tıkamasıyla birlikte sivilcelere ve siyah noktaya neden olabiliyor. Özellikle cildinizi derinlemesine nemlendirin. Çünkü güneş ışınları cilt yapısını kurutur, kuruyan cilt ise zamanla yaşlanır. Cilt ne kadar nemli olursa cilt bariyeri de dış etkenlere karşı güçlü olur. Bu arada temizliği de ihmal etmeyin. Göz çevresi bakımına özen gösterin. Göz çevresi, yüz bölgesinin en hassas alanını oluşturuyor. Yıpranmaya yatkın olan göz çevresi yaşlılık, yorgunluk gibi belirtileri kolaylıkla belli ediyor. Bu nedenle güneş ışınlarının en tehlikeli ve yakıcı olduğu 12 ile 15 arasındaki zaman diliminde göz çevresini korumak gerekiyor” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder