Ramazan ayının vazgeçilmezi tatlılar!
Mersin Sondakika

Ramazan ayının vazgeçilmezi tatlılar!

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından olan künefe, tatlılar arasında zirveyi kimseye bırakmıyor.
Bu haber 2022-04-02 01:00:14 eklenmiş

 

Ramazan ayının vazgeçilmezi tatlılar!

 

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından olan künefe, tatlılar arasında zirveyi kimseye bırakmıyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Hacıbaba Lokantalarının master tatlıcısı Hasan Ceylan,  Ramazan ayında, künefe ve baklavanın en çok tercih edilen tatlı olduğunu söyledi.

İlk olarak Ankara’da  master tatlıcı olarak işe koyulduğunu ifade eden Hacıbaba Lokantalarının işletmecilerinden master tatlıcı Hasan Ceylan, künefenin yansıra diğer tatlı türlerini de satışa sunduklarını söyledi.

İşe sabahın erken saatlerinde başladıklarını vurgulayan Ceylan, künefe, kadayıf ve diğer tatlı türleri için hamurların yoğrulması, sonra açılması, yufka haline gelmesi gibi birkaç süzgeçten geçtikten sonra künefe ve baklavaların pişirilerek, hazır hale geldiğini ve müşteriye sunulduğunu ifade etti.

Ceylan, “Gün içerisinde sürekli çıkıyor. Sabah 9.00 gibi başlıyor baklava çıkmaya, gün içerisinde işin durumuna göre 18.00-19.00’a kadar çıkıyor. Baklavayı gramaj ile yapıyoruz ama 40 kat denir genelde, aşağı yukarı 35-40 kat arasıdır. Gramajlı döşeniyor, ölçülü, tartılı olarak tepsinin boyutuna göre. Tek bir standardımız yok. 6 çeşit baklava çıkıyor bizde. Klasik baklavanın yanında, havuç dilimi, bülbülyuvası, çerez dediğimiz küçük baklava, Halep sarması da deniyor, fıstıklı kadayıf var” dedi.

Zamların kendilerini de etkilediğine dikkat çeken Ceylan, “Malzemelere gelen zamlar biz de etkiledi, biz de haliyle yüzde yirmi- yirmi beş zam yaptık ama hammaddeye %100’ün üzerinde zam geldi. Halen devam ediyor zamlar. İyi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder