Mersin’e kentsel dönüşüm şart!
Mersin Sondakika

Mersin’e kentsel dönüşüm şart!

ASM Mühendisliğin sahibi iş kadını Asuman Üredi, Mersin’e kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.
Bu haber 2022-03-27 01:04:21 eklenmiş

 

Mersin’e kentsel dönüşüm şart!

 

ASM Mühendisliğin sahibi iş kadını Asuman Üredi, Mersin’e kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin’in çarpık kentleşmeden dolayı sağlıksız bir görüntü sergilediğini ifade eden Üredi, trafik sorununun da kentsel dönüşümle çözülebileceğini vurguladı.

Mersin’in yeni bir çehreye bürünmesi gerektiğine dikkat çeken Üredi, Mersin’in bazı bölgelerinin biran önce kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini söyledi.

ASM Mühendisliği sahibi ve iş kadını Asuman Üredi, “Son dönemde, Türkiye’deki hemen herkesin yakından ilgilendiği, site yönetimi ve apartman toplantılarında, gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 16.5.2012 tarihinde çıkartmış olduğu, kentsel dönüşüm yasası olarak da bilinen, 6306 sayılı  “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" yasasıdır.

Kentsel dönüşüm yasasının temel amacı; başta deprem olmak üzere, afet riski altında bulunan bölgelerle afet riski taşımayan, ekonomik ve fiziksel miadını tamamlamış bölgelerin tasfiyesi ve yerine daha güvenli standartlarda yaşam alanlarının inşa edilerek can ve mal kayıplarının önlenmesidir.

Devletin, Kentsel Dönüşüm kapsamında binalarını yenilemek isteyen vatandaşlara; 18 aydan 48 aya kadar kira yardımı, 10 yıl vadeli kentsel dönüşüm kredisi ve birçok vergiden muafiyetlerle vermiş olduğu destek; maliyetlerin altından daha kolay kalkabilmeyi sağlıyor” dedi.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder