Akkuyu’daki işçi kazası mecliste
Mersin Sondakika

Akkuyu’daki işçi kazası mecliste

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçilerin geçirdiği trafik kazasını TBMM gündemine taşıdı.
Bu haber 2022-02-24 00:54:41 eklenmiş

 

Akkuyu’daki işçi kazası mecliste

 HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçilerin geçirdiği trafik kazasını TBMM gündemine taşıdı.

 GÜNAYDIN MERSİN

 HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.  Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalışan işçileri taşıyan servis aracının devrilmesi sonucu 2’si ağır 40 işçi yaralanmıştır. AKP iktidarı, Akkuyu Nükleer Güç Santralinde defalarca iş kazası olmasına ve geçen aylarda bir işçinin ölmesine rağmen kamuoyunu bilgilendirmek yerine deyim yerindeyse kamuoyundan bilgi saklamayı bir teamül haline getirmiştir. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, ilk çalışmanın başladığı günden itibaren farklı zamanlarda hem çalışanlar hem de hem de Mersin’de yaşayan insanlar açısından tehlikeli sayılabilecek olaylarla gündeme gelmektedir. Ancak AKP iktidarı kamuoyunun endişelerini giderecek bir açıklama dahi yapmamaktadır.”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

1) AKP iktidarı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde meydana gelen iş kazaları ve işçi ölümleri hakkında kamuoyuna neden bir açıklama yapmamaktadır?

2) Akkuyu Nükleer Güç Santralinde şimdiye kadar kaç  iş kazası ve işçi ölümü gerçekleşmiştir?

3) Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalışan işçilerin iş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanmadığı koşullarda çalıştırılmasının gerekçesi nedir?

4) Akkuyu Nükleer Güç Santrali yönetimi tarafından çalışan işçilere santraldeki çalışma koşullarının kamuoyuna aktarmamaları konusunda baskı yaptığı iddiaları doğru mudur?


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder