Cambazlı Kilisesi ilgi bekliyor
Mersin Sondakika

Cambazlı Kilisesi ilgi bekliyor

Silifke’nin Cambazlı köyünde yer alan Cambazlı Kilisesi, tarihi ve dokusu ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olması bekleniyor.
Bu haber 2022-02-24 00:08:51 eklenmiş

 

Cambazlı Kilisesi ilgi bekliyor

Silifke’nin Cambazlı köyünde yer alan Cambazlı Kilisesi, tarihi ve dokusu ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olması bekleniyor.

 GÜNAYDIN MERSİN

Özellikle ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında bitki dokusu ile birlikte farklı bir görsellik sunan Cambazlı köyü, Cambazlı Kilisesi ile dikkat çekmek istiyor. Mersin turizmi destek bekliyor. Özellikle ören yerlerinin ikinci planda kaldığı bölgelerde, yöre halkı ilgisizlikten yakınıyor. Cambazlı Köyü muhtarı Mustafa Yılmaz, “Cambazlı köyü, tarımı ve bahçeleri ile güzel olduğu kadar ören yerleri ile de gezilmesi gereken yer. Özellikle Cambazlı Kilisesi ve sarnıçları ile dikkat çekiyor. Bu bölgeye yatırım yapılırsa, ekonomik olarak çok canlanır. Biraz ileride Olba antik kent, Uzuncaburç, diğer tarafta Kızkalesi gibi önemli tarihi dokular var. Bunlara sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

CAMBAZLI KİLİSESİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Cambazlı'nın Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir yerleşim merkezi olduğu Uzuncaburç ve Ura ile Kızkalesi'ne döşeme antik bir yolla bağlantılı olmasından ve günümüze kadar gelebilmiş varsıl kalıntılarından anlaşılmaktadır. Burada, kaya mezarlarının yanı sıra birer küçük tapınağı andıran anıt mezarlar, lahitler, sarnıç ve özellikle mahallenin girişinde bulunan kilise, görülmeye değer tarihî kalıntılardır. Cambazlı Kilisesi, benzerleri arasında gerçek özelliklerini korumuş en iyi durumdaki örneklerden biridir. Kuzey cephesi tümden kapalı olan yapının içindeki iki sütun dizisinden sağdaki Korint başlıklı bütün sütunlarla bunların üstünde sıralanan galeri sütunları ayaktadır. Beşinci yüzyılın olan 20m X 13m ölçülerindeki kilisenin apsisi ve tüm duvarları sağlamdır.

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder