Vatandaş artık köy yumurtası alıyor
Mersin Sondakika

Vatandaş artık köy yumurtası alıyor

Son günlerde çiftlik yumurtalarındaki artış, vatandaşı köy yumurtasına yöneltti.
Bu haber 2022-01-16 00:22:09 eklenmiş

 

Vatandaş artık köy yumurtası alıyor

 Son günlerde çiftlik yumurtalarındak artış, vatandaşı köy yumurtasına yöneltti.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Köy yumurtası satan Hüseyin Bal, marketlerde yumurtanın kolisinin 50 TL’ye kadar yaklaştığını vurgularken, köy yumurtasının tanesinin 1 TL ile 2 TL arasında değiştiğini söyledi.

Kafes tavukçuluğu sistemi ile üretilen iri boyuttaki yumurtaların 30'lu kolisi, market raflarında 45-50 TL arasında satılırken, vatandaşta köy yumurtası ile aynı fiyata gelen yumurta için tercih hakkını köy yumurtasından yana kullanıyor.

Köy yumurtası satan Dalakderesi köylülerinden Hüseyin Bal, “Yumurta fiyatları giderek yükseliyor. Tabii ki marketlerdeki kafes tavukçuluğu yapan arkadaşların artan yem fiyatlarından dolayı, yumurta fiyatları yükseliyor ama bizim köy tavuğu dediğimiz serbest sistem tavuk yumurtalarını biz 1,5 liraya toptan veriyoruz, marketlerde ise 2 liradan satılıyor. Bu fiyatlar da giderek artabilir. Serbest sistem tavukçuluk ile kafes sistemi tavukçuluğu arasında fark var. Serbest sistem dediğimiz köy tavuklarında hayvanlar doğada kendileri dolaşıyor ve buradan besleniyor. Onun için vatandaşlar bu tavukların yumurtalarına daha çok ağırlık veriyorlar. Yumurta fiyatlarının artacağını tahmin ediyorduk ama bu kadarda artacağını bilmiyorduk. Vatandaşın en ucuz gıdası olan yumurta da her geçen gün pahallı oluyor ve yakında vatandaş yumurta da yiyemeyecek. Biz köy yumurtası üreticileri olarak, vatandaşımıza uygun fiyata yumurta yedirmeye devam edeceğiz” dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder