Genç satranççının büyük başarısı
Mersin Sondakika

Genç satranççının büyük başarısı

Mersin Yıldız Koleji, eğitim alanında gösterdiği başarılar kadar spor alanında da adından övgüyle söz ettirmeyi sürdürüyor. Sağlanan sosyal olanaklara, öğrencinin yeteneği de eklenince gurur veren sonuçlar ortaya çıkıyor.
Bu haber 2021-12-27 16:32:16 eklenmiş

Mersin Yıldız Koleji öğrencisi Roni Doğan, hafta sonu yapılan Küçükler Satranç İl Birinciliği turnuvasında okulunu başarıyla temsil etti. Roni Doğan, zorlu rakiplerini geride bırakarak Mersin genelinde ilk 3 arasında yer almayı başardı. Kürsüye çıkarak gururla madalyasını takan Roni Doğan, daha çok çalışarak başarısını uluslararası alana taşımak istediğini söyledi.

Öğrencilerini başarılı bir geleceğe hazırlarken, onların fiziksel ve mental gelişimlerine de büyük önem verdiklerini dile getiren Mersin Yıldız Koleji Kurucu Müdürü Cem Barut, “Başarılarına alıştığımız öğrencimiz Roni Doğan, yine bizleri kazandığı madalya ile onurlandırmıştır. Bundan sonra da başarılarını daha üst seviyelere taşımaya devam edecektir. Okul dönemi boyunca bilgiye verdiğimiz önem kadar, sanatsal, sosyal ve spor alanlarına hassasiyet gösteriyoruz. Her çocuğumuzun sanatın, sporun her hangi bir dalıyla ilgilenmesinin onun fiziksel ve zihnine katkılarının önemini biliyoruz. Satranç sporu da bunlardan sadece bir tanesi. Biliyoruz ki satranç, çocuklarda motivasyonu yükselten, davranışların düzelmesine yardımcı olan, özgüveni ve katılımcılığı artıran; kolay öğrenilen ve her yaşa hitap eden bir spordur. Satrancın en büyük avantajı çocukların zekalarını ve becerilerini geliştirirken keyifli vakit geçirmelerini de sağlamasıdır. Bunları sağlarken böylesi başarılı sonuçlar da gelince, hem çocuğumuzun ilgisi ve motivasyonu hem de biz öğretmenlerin işini daha işini daha çok severek yapmasına zemin hazırlamaktadır. Öğrencimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder