Büyükşehirli kadınların marifetli elleri
Mersin Sondakika

Büyükşehirli kadınların marifetli elleri

Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Mersinden Kadın Kooperatifi’nin Eğitim ve Üretim Atölyesi’ndeki kadınlar, yeni bir heyecan daha yaşıyor.
Bu haber 2021-11-22 01:14:48 eklenmiş

 

Büyükşehirli kadınların marifetli elleri

 

Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Mersinden Kadın Kooperatifi’nin Eğitim ve Üretim Atölyesi’ndeki kadınlar, yeni bir heyecan daha yaşıyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Şimdiye kadar Büyükşehir’in farklı birimleri için dikim işlemi yapan marifetli kadınlar, bu kez de Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeni dönemde sahneye koymaya başladığı yetişkin ve çocuk oyunlarının kostümlerini dikiyor. İlk olarak “Gökkuşağının Altında” isimli çocuk oyununun kostümlerini diken kadınlar, yetişkinlere yönelik oyunların da kostümlerini dikmeye devam ediyor.

Her fırsatta kadınlara pozitif ayrımcılık yapan ve kadın emeğini öne çıkaran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Büyükşehir, kooperatiflere destek olmayı sürdürüyor. Bugüne kadar Büyükşehir’in farklı birimleri için Mersinden Kadın Kooperatifi Eğitim ve Üretim Atölyesi’nde dikim yapan marifetli kadınlar, bugünlerde yeni bir heyecan yaşıyor. El emekleriyle ev ekonomilerine katkıda bulunan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu oyuncularının sezon boyunca sahneye koymaya başladığı oyunların kostümlerini dikiyor.

İLK KOSTÜMLER ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA’ OYUNU İÇİN DİKİLDİ

Eğitim ve Üretim Atölyesi’nde ilk olarak, 7 Kasım’da prömiyeri gerçekleştirilen “Gökkuşağının Altında” isimli çocuk oyunu için dikim çalışmaları gerçekleştirildi. Oyun, kadın emeği ile ortaya çıkarılan kostümlerle sahneye konuldu. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sezon boyunca sahnelenecek oyunların kostümleri bu atölyeden çıkmaya devam edecek.

Kostümlerin çizimleri de Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Tiyatro ve Sanat Koordinatörü Zehra Alev Tol tarafından yapıldı. Tol’un yaptığı çizimlerin ardından kumaşlar alındı ve Üretim Atölyesi’ne gelen oyuncuların vücut ölçülerine uygun olarak dikildi.

 “ŞEHİR TİYATROSU İÇİN İLK DEFA BİR DEKOR KOSTÜM TASARIMINI GERÇEKLEŞTİRİYORUM”

Alev Tol, bu çalışmanın bir ilk olduğunu dile getirerek, “Ben de Şehir Tiyatrosu için ilk defa bir dekor kostüm tasarımını gerçekleştiriyorum. Bugün oyuncularımızla birlikte buraya geldik. Onlardan ölçüleri alınıyor dikiş için ve yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacak. Bence herkes çok heyecanlı” dedi.


ETİKETLER :
Diğer MAGAZİN haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder