Avokado fidanı dağıtım projesi
Mersin Sondakika

Avokado fidanı dağıtım projesi

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı “Avokado Fidanı Dağıtımı Projesi” kapsamında Anamur, Erdemli ve Akdeniz ilçelerindeki üreticilere toplam 4 bin 40 adet avokado fidanı dağıttı.
Bu haber 2021-09-23 01:40:26 eklenmiş

 

Avokado fidanı dağıtım projesi

 

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı “Avokado Fidanı Dağıtımı Projesi”  kapsamında Anamur, Erdemli ve Akdeniz ilçelerindeki üreticilere toplam 4 bin 40 adet avokado fidanı dağıttı.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Büyükşehir’in 3 ilçede 57’si kadın olmak üzere toplam 203 üreticiye % 50 hibeli olarak dağıttığı avokado meyvesinin fidanları sayesinde üretim çeşitliliği artırılacak ve tarlalar “yeşil elmas”la kaplanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde hayata geçirilen ve üreticiye umut olan projeler arasında yer alan “Avokado Fidanı Dağıtımı Projesi”nin kapsamı genişliyor. Tarımsal üretimi desteklemek ve üreticileri geliri yüksek alternatif ürünlere yönlendirmek amacıyla geçen yıl başlatılan proje kapsamında bu yıl Anamur, Erdemli ve Akdeniz ilçelerinde toplam 4 bin 40 adet avokado fidanı dağıtıldı. Büyükşehir’in toplam 203 üreticiye dağıttığı avokado fidanları sayesinde ürün çeşitliliği artacak ve tarlalar “yeşil elmas”la kaplanacak.

ÜRETİCİLERİN 57’SİNİ KADINLAR OLUŞTURDU

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde sürdürülen proje ile geçen yıl 206 üreticiye toplam 3 bin 250 adet avokado fidanı dağıtılmıştı. Ticari üreticiliğin yaygınlaştırılmasının amaçlandığı projeden bu yıl 57’si kadın üretici olmak üzere toplam 203 üretici faydalandı. Büyükşehir, Anamur’da 2 bin 540, Erdemli’de 1000 ve Akdeniz ilçesinde 500 adet olmak üzere toplam 4 bin 40 adet Bacon, Fuerte, Has çeşitleri olan avokado fidanını sahiplerine ulaştırdı. Avokadonun önemli bir gelir kaynağı olabileceğini düşünen üreticiler, fidanlarını dikmeye başladı.


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder