Bolkar’larda arıcılık
Mersin Sondakika

Bolkar’larda arıcılık

Mersin Bolkar dağlarında hayvancılık yüzlerce yıldır devam ediyor.
Bu haber 2021-07-27 14:02:39 eklenmiş

 

Bolkar’larda arıcılık

 Mersin Bolkar dağlarında hayvancılık yüzlerce yıldır devam ediyor.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Bolkar dağlarının 2 bin 400 rakımında hayvancılık zor şartlar altında yapılıyor. Özellikle konargöçerlerin yansıra son yıllarda arıcılarında mesken tuttuğu Bolkar dağları, farklı hayvan türleri ve bitkileri ile de dikkat çeken bir yer.

Yüzyıllarca yıl öncesinden başlayan hayvancılık, özellikler Yörüklerin göçebe hayatının etkisiyle dağlık alanında hayvancılık, bugünlerde kadar gelmiş durumda. Günümüzde hayvancılığa bağlı yaylacılık faaliyetleri, her ne kadar işlerliğini yitirmiş olsa da, hala bu geleneğin izlerini ülkemizin pek çok yerinde görmemiz mümkündür. Bunların başında da Bolkar dağları gelmektedir.

Bolkar dağlarında arıcılık yapan Mehmet Keskin, uzun zamandır balcılık mesleği ile ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi.

“ARICILIK GERÇEKTEN ZOR BİR İŞ”

Keskin, “Arıcılık gerçekten çok zor bir iş. Emek ve zaman istiyor. Kışın Demirışık köyünde arıları dinlemeye alıyoruz. İlkbahar’ın başlangıcı ile konargöçerler gibi Bolkar dağlarında çıkıyoruz. Bolkar dağları bitki örtüsü ve suyu ile bizim için harika bir yer. Buradaki bitki örtüsünü başka hiçbir yerde bulamazsınız. Bitki örtüsünün yansıra, tilki, kartallar, atmacalar, dağ keçileri, vaşak, tavşan gibi hayvan türleri de var. Bizimle birlikte buraya hayvancılık yapmak için gelen yörüklerde var. Bolkar dağları inanılmaz bir yer. Havası ve su insana yeniden hayat veriyor. Burada dünyanın en güzel ve en kaliteli balını üretiyoruz. Burada her şey doğal. Zor şartlara rağmen işimizi severek yapıyoruz ve her zorluğun üstesinden gelmeyi başarıyoruz. Amacımız, vatandaşlarımız gerçek balı, doğal balı tüketsinler. Piyasada dolaşan bir sürü bal var. Bunlara dikkat etsinler. Her bal, bal değildir. Bal yiyerek sağlıklı olacağız diye, sağlığınızdan olmayın. Çıkın Bolkar’lara ya da Demirışık köyüne bal yemeye gelin” dedi.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder