Mersin Cezaevinde ‘İnsanın yolculuğu’ anlatıldı!
Mersin Sondakika

Mersin Cezaevinde ‘İnsanın yolculuğu’ anlatıldı!

Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Personeli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula’nın “İnsanın Yolculuğu” konulu konferansı yapıldı.
Bu haber 2023-08-29 14:47:02 eklenmiş

 

Mersin Cezaevinde ‘İnsanın yolculuğu’ anlatıldı!

 

Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda,  Emniyet Genel Müdürlüğü,  Personeli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula’nın “İnsanın Yolculuğu” konulu konferansı yapıldı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen konferansa, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolgahan Altınay, Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Muti Yeter, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamza Şenkaya, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Elçin, çok sayıda personel ve 100 tutuklu, hükümlü katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Ahmet Sula’nın konferansıyla devam etti ve daha sonra  Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolgahan Altınay’ın teşekkür konuşması ve plaket takdimi ile sonlandı.

“İnsanın Yolculuğu” adlı konferansı ile hükümlü ve tutukluları bilinçlendirmek adına bilgi, birikim ve tecrübelerini aktaran Sula, bulunduğu görevde üstün başarılara imza atan ve aynı zamanda bir ressam, bir müzisyen, bir kaligrafi ve bir hat sanatçısı olma özelliği de taşıyor.

 Sanatçı kişiliğini tiyatral bir betimleme sanatına çeviren Sula,  anlatılarını jest ve mimikleriyle dinleyicilerin dikkatini çekti.

SULA, HAYATTAN KESİTLER VERDİ

 Mersin E Tipi Kapalı Cezaevinde hitap ettiği 100 hükümlü ve tutukluya “İnsanın Yolculuğu” adlı konferansta hayatından anekdotlarla ilham verdi.

Konuşmasına kendini tanıtan bir video ile başlayan Sula, hükümlü ve tutuklulara hayatının anlamını şöyle anlattı. “20’li yaşlarımda anladım ki bilmek gerekiyor, 30’lu yaşlarımda yapabilmek, 40’lı yaşlarımda fark etmek, 50’li yaşlarımda fark ettirmek gerektiğine karar verdim” dedi.

“UMUTSUZ OLUNMAMALI”

Sula,  insanın aşamalı giden hayatında , herkesin kendisine biçilen rolü gerçekleştirdiğini, kendisine bu rolün biçildiğini ve umutsuz olunmaması gerektiğini belirtti.

 Ervahı ezelden türküsünü seslendirerek,  hükümlü ve tutukluların ilgisini daha çok üzerine çeken Sula, Sümmani’nin hayat hikayesini anlatarak,  dersler verdi.

Sula, 15 Temmuz’da yaşanan elim hadiseyi konu alan video ile anlatılarına devam etti ve Milli ve manevi duyguları pekiştirerek,  toplumun insani bilince kavuşması gerektiğini vurguladı.

Sula daha sonra, gençlik yıllarında yazmış olduğu “Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor musun?” adlı şiirini seslendirdi.

Sula,insanın mevkisinin, makamının ve rütbesinin geçici olduğunu, her şey gittikten sonra insanın yanına kalanın kendisi olduğunu ifade etti.

Sula son olarak hükümlü ve tutuklulara,  kendi benliklerini keşfetmelerini önerdi. Konferans hükümlüler tarafından ilgi ile takip edildi.

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder