PAZARLAR YANGIN YERİ
Mersin Sondakika

PAZARLAR YANGIN YERİ

Enflasyonun artış göstermesi ile vatandaşın sıkıntısı daha da arttı. Özellikle Dolar, Euro ve akaryakıta gelen zamlardan, gıda sektörü de nasibini aldı.
Bu haber 2023-06-27 12:59:18 eklenmiş

 

PAZARLAR YANGIN YERİ

 

Enflasyonun artış göstermesi ile vatandaşın sıkıntısı daha da arttı. Özellikle Dolar, Euro ve akaryakıta gelen zamlardan, gıda sektörü de nasibini aldı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Özellikle semt pazarlarında alış veriş yapan vatandaşlar, sebze ve meyvenin aşırı pahalanması karşısında fileleri boş şekilde evlerinin yolunu tutuyorlar.

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Pazar esnaflarından Alattin Koca,“İnsanların alım gücü yok. Girdiler çok mazot, gübre, ilaç fiyatları aldı başını gidiyor. Poşetinden tutun, yakıtından tutun her şey ateş pahası. Her şey 3’e katladı. Vatandaşın alım gücü yok artık.  Bir kilo alacağına yarım kilo alıyor, 400 gram alıyor. 1 Kg çileğin kilosu 35 TL’den başlıyor. 1 Kg muzun kilosu 30-35 TL, 1 kg şeftali 25 TL, 1 kg kaysı 25 TL. Daha bunun sebzesi var. En ucuz yeşillik bile 10 TL’den başlıyor. Vatandaş nasıl alsın” dedi.

MUZUN ÇIKIŞI 5 TL

Muz üreticisi İlhami Kaya,muzun üreticiden 5 tL çıkışı olduğunu ifade ederken, sözlerine şöyle devam etti, “Yıl boyunca yetiştirdiğimiz muzları, tüccarlara veriyoruz. Bizden 5 TL’ye aldıkları muzları 15 TL’ye kendileri satıyor. Pazara gidene kadar bu fiyat 25-30 TL’yi buluyor. Burada kazanan tüccarlar. Olan biz üreticilere ve tüketicilere oluyor. Çilek satan arkadaşlarımızda, çileğin kilosunu 8 TL’ye veriyorlar. Hale kadar giden çilek, vatandaşın sofrasına 30 TL olarak maliyet gösteriyor.”

“PAZARDAN ELİ BOŞ ÇIKIYORUZ”

Emekli Ayşe Korkmaz, 400 TL ile girdiği pazardan, istediklerini alamadan boş çıktıklarını söyledi.

Korkmaz, “Emekliyim ve aldığım para belli. Semt pazarında her şey ateş pahası. İstediğimiz meyveleri almaya kalksak, bütçemiz yetmez. O yüzden her şeyden yarımşar kilo alarak, en azından tadına varmaya çalışıyoruz. Umarım en kısa zamanda ülke olarak düzlüğe çıkarız ve bu enflasyon illetinden kurtuluruz” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder