Yoga ile stresten uzaklaşın!
Mersin Sondakika

Yoga ile stresten uzaklaşın!

Yoğa eğitmeni Hilal Ekin, “Yoğa yaparken hem formunuzu koruyabilir,hem de ruhunuzu dinlendirerek, gündelik hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz” dedi.
Bu haber 2023-06-14 16:44:01 eklenmiş

 

Yoga ile stresten uzaklaşın!

 

Yoğa eğitmeni Hilal Ekin, “Yoğa yaparken hem formunuzu koruyabilir,hem de ruhunuzu dinlendirerek,  gündelik hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz” dedi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Ekin, “Hindistan’da ortaya çıkan ve uzun yıllardan beri dünyanın birçok farklı yerinde milyonlarca insan tarafından uygulanan yoga; fiziksel, ruhsal ve zihinsel bir uygulama olarak tanımlanır. Başka bir deyişle, yoga yaptığınızda hem ruhunuzun hem de bedenizin dahil olduğu bir yolculuğa çıkarsınız. Yoganın kendi içinde farklı öğretileri, egzersizleri ve nefes çalışmaları vardır. Ancak yoga yapmak için bu uygulamanın felsefesini ve öğretilerini tümüyle benimsemeniz gerekmez. Size en uygun olan egzersiz programını, meditasyon tekniğini ve stili tercih edebilir, boş zamanlarınızı verimli bir şekilde değerlendirmek için harika bir alternatif oluşturabilirsiniz. Gündelik yaşamın yoğun temposu, her insanın omzuna stres yükü bırakabilir. Hatta söz konusu stresli düşünceleri oluşturan kaynakların farkında bile olmayabilirsiniz. Yoganın psikolojik faydaları arasında ilk sırada, size gündelik yaşamın stresli atmosferinden uzaklaşarak kendinizle baş başa kalma fırsatı tanıması yer alır. Yoga egzersizlerini düzenli ve doğru şekilde uyguladığınızda, daha dingin ve huzurlu bir ruh haline sahip olabilirsiniz. Ayrıca yoga antrenmanları günlük hareket düzeyinizi de artıracağı için, vücudunuzda salgılanan adrenalin de düzenlenir. Böylelikle kaygı düzeyinizi azaltabilir, stresli düşünceleri hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz” diye konuştu.

“DAHA ESNEK BİR VÜCUDA KAVUŞUN”

 Yoğa ile daha bir esnek vücuda sahip olmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Ekin, “Yoga yalnızca farklı meditasyon tekniklerinden ve nefes egzersizlerinden ibaret bir uygulama değildir. Seçtiğiniz antrenmanın seviyesine ve türüne göre, vücudunuzdaki farklı kas gruplarını çalıştıran ve daha esnek bir vücuda kavuşmanızı sağlayan birçok egzersiz yapabilirsiniz. Böylelikle yoganın fiziksel faydaları sayesinde; daha güçlü bir vücuda kavuşabilir, kas ve bağ dokularınıza esneklik kazandırabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenlerin sporu yaşamının bir parçası haline getirmeleri gerektiği konusunda hemfikir olmayan yoktur. Ancak vücut direncinizi ve formunuzu korumak için hangi spor branşını seçeceğiniz tamamen size kalmış. Eğer siz de formunuzu korumak ve vücudunuzun yağ oranını azaltmak istiyorsanız, düzenli uygulanan yoga antrenmanlarına güvenebilirsiniz. Çünkü yoga egzersizlerinin barındırdığı nefes teknikleri ve esneme hareketleri, metabolizmanızın dengelenmesine yardımcı olur. Böylelikle kolayca kilo kontrolü ve takibi yapabilir, tatlı krizlerinin ve aşırı iştah sorununun önüne geçebilirsiniz” dedi.

“DURUŞUNUZU DÜZELTİN”

 Ekin, “Omurganızın, kollarınızın ve bacaklarınızın doğru pozisyonda durması, postür olarak adlandırılır. İş ya da okul hayatınızın yoğun temposu içinde, farkında olmadan kambur duruyor olabilirsiniz. Duruşunuzun, diğer adıyla postürünüzün doğru olması, vücut ve omurga sağlığınız açısından son derece önemlidir. Aksi takdirde uzun vadede sırt ya da bel ağrılarıyla karşılaşabilir, gün içindeki yorgunluğunuzun nedensiz yere arttığından şikayet edebilirsiniz. Özellikle gün boyu masa başında ve aynı pozisyonda çalışan kişilerde, yanlış duruş pozisyonundan kaynaklı şikayetlere sıkça rastlanır. Yoga egzersizlerinin size katacağı vücut farkındalığı, zaman içinde duruşunuzu da düzeltmenize olanak tanır. Egzersizler esnasında, kas aktiviteleriniz sırasında duruşunuzdaki stabiliteyi korumaya odaklanabilir ve kaslarınızın uyumlu çalışması sayesinde doğru duruşu yakalayabilirsiniz. Böylelikle iş veya okul hayatınızdaki yorgunluk şikayetini azaltabilir, yoganın çalışma hayatına faydaları ve etkilerinden yararlanabilirsiniz” diye konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder