Latin Katolik Kilisesinde ‘Dostluk’ konseri
Mersin Sondakika

Latin Katolik Kilisesinde ‘Dostluk’ konseri

Mersin Polifonik Korolar Derneği, Lina Nasif anısına Latin İtalyan Katolik Kilisesinde bir konser verdi.
Bu haber 2022-04-06 00:54:59 eklenmiş

 

Latin Katolik Kilisesinde ‘Dostluk’ konseri

 

Mersin Polifonik Korolar Derneği, Lina Nasif anısına Latin İtalyan Katolik Kilisesinde bir konser verdi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Koro şefi solist Mehmet Erkoç, tenor Kaan Yetkin, piyano’da Yalçın Yılmaz ve Nevit Kodallı Yetişkinler Korosunun yer aldığı konserde, Mersinliler müzik keyfi yaşadı.

Mersin Latin Katolik Kilisesinde Lina Nasif anısına yapılan ‘Dostluk’ konserine yoğun ilgi gösterildi.

Mersin Polifonik Korolar Derneğinin, Latin İtalyan Katolik Kilisesinde düzenlediği konsere, Mersin Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Merze Yağcı, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin Latin Katolik Kilisesi Ruhani reisi Roshan Corderio, Peder Meriusz  Donaj ve müzikseverler katıldı.

‘MERSİN ÇOK ÇEŞİTLİLİĞİ OLAN BİR KENTTİR”

Mersin’in çok çeşitliliğin olduğu bir kent olduğuna vurgu yapan Yağcı, ““Mersin’imizin olmazsa olmazı olan farklı inançlar, farklı kültürler ve farklı müziklerdir. Mersin bu yönden çok zengin bir kenttir. Din, dil farklı olabilir ama hepimizin ortak tanrısı aynıdır. Önemli olan dostluklar, kardeşlikler içerisinde mutlu bir şekilde yaşamaktır. Paylaşmayı bilmektir, olmayana her zaman karşılıksız olarak vermektir. Burada bir Lina Nasif geçti. Yine burada bir Necla Akbulut geçti. Her ikisi de bir yere gitmedi,  bizimle yaşıyorlar. Anıları her zaman bizlerle olmaya devam edecektir.  Ayrıca,  Polifonik Koro olarak yurtdışında yaptığımız tüm konserlerde, keyifle, mutlulukla, iftiharla Mersin’i temsil ettik” dedi.

‘BİR ARADA OLMAK MUTLULUK VERİCİ’

Mersin Latin Katolik Kilisesi Ruhani reisi Roshan Corderio, her yıl Paskalya Bayramı öncesi verilen ‘Dostluk’ konserinin bu yıl Lina Nasif adına olmasının ayrı bir anlamı olduğunu ifade ederken, sözlerine şöyle devam etti, “Burada olmanız ve dostluk konseri için bir arada olmamız bizim için mutluluk verici.  Bizi sevgi bir araya getiriyor. Birbirimizi karşılıksız ve koşulsuz sevdiğimiz zaman dünya daha da güzel bir yer olacaktır. Tanrı diyor ki,’Birbirinizi sevin, düşmanınızı bile sevin’. Gelin hep birlikte birbirimizi sevmeye devam edelim.”

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder