Ödülü Kitap oldu, kitaplar okurlara ücretsiz dağıtıldı
Mersin Sondakika

Ödülü Kitap oldu, kitaplar okurlara ücretsiz dağıtıldı

MEYAD-Mersin Yazarlar Derneği’nce organize edilen “Bahar’da Doğa ve Çevremiz” konulu şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı.
Bu haber 2023-05-24 15:15:40 eklenmiş

 

Ödülü Kitap oldu, kitaplar okurlara ücretsiz dağıtıldı

 

MEYAD-Mersin Yazarlar Derneği’nce organize edilen “Bahar’da Doğa ve Çevremiz” konulu şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mesut Sezer Sürücü Kursları’nın katkıları ile gerçekleşen ödül töreninde Birinciye 100 kitap, ikinciye 50 kitap ve üçüncüye 25 kitap verildi. Yarışmanın ödül töreni Toroslar Belediyesi gençlik merkezi piknik alanında yapıldı. Dernek üyeleri ve davetlilerin katıldığı ödül törenine piknikçilerde iştirak ettiler. Piknik kitaplığı kuruldu. Dereceye giren şairler ödülleri olan kitapları pikniğe gelen vatandaşlara hediye ettiler. Ödül törenine; TÜRKAV Mersin İl Başkanı Oğuzhan Yıldız, Ermenek Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaplan, Toroslar Belediye Meclis Üyesi Salih Özbay, Türkçeyi Geliştirme ve Yayma Derne Başkanı Duran Abacı, İş Adamı Mesut Sezer, TV Programcısı Nil Sezer şair, yazar ve davetliler katıldı.

Mersin Yazarlar Derneği üyelerinin ve davetlilerin katılım gösterdiği ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri verildi. Mut ilçesinden birinci olan Osman Gündoğdu’nun ödülünü ve ikinci olan Mehmet Akpınar’ın ödülünü Mesut Sezer Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı ve Meslek Adamları Başkanı Mesut Sezer verdi. Üçüncünün ödülünü TÜRKAV Mersin il Başkanı Oğuzhan Yıldız verdi.

Şiir yarışmasının jüri üyeleri; Rüştü Aydın, Şah İsmail Ateş, Mine Bahçeci, Şadan Köse, Nejmiye Duru ve Çınar Karataş ile yarışmaya katılan şairlere teşekkürbelgeleri takdim edildi. Şiirler okundu,ud çalındı, bağlama çalındı türküler söylendi.

Mesut Sezer Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sezer ile Eğitim Bölümü Başkanı Nil Sezer’e katkılarından dolayı plaketlerini Mersin yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın takdim etti.

Teşekkür belgeleri ve plaket takdiminin ardından İş adamı Mesut Sezer Mersin Yazarlar Derneği’nin anlamlı kitap ödüllü şiir yarışması düzenlemesinden dolayı tebrik etti. Şair ve yazarlara başarılar diledi.

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ise, katkılarından dolayı Mesut Sezer ve Nil Sezer’e teşekkür etti. Bahar’ı doğayı ve çevremizi konu edinen ve baharı karşılayan bir yarışma olsun düşüncesini geçen yıl başlattıklarını ve ikinci kez düzenlenen yarışmaya 22 şiirin katıldığını söyledi. 6 Şubat depremlerinden dolayı bu yıl yarışmanın Mayıs ayına sarktığını da sözlerine ekleyen Başkan Aydın, “ Bahar konulu şiirlerimizin yapılmasını gelenek haline getirdik, ulusal bir yarışmadır. Amacımız hem Mersin’i tanıtmak hem de edebiyat çalışması yapan şair ve yazarları çalışmaları için teşvik etmektir. Ödül olarak verilen kitapların çoğunluğu Mersinli edebiyatçılarındır. Özellikle yarışmada ödül olarak verilen kitapların okurlara ücretsiz dağıtımını yapmaktır. Amacımız kitap ile okuyucuyubir araya getirmektir.” Dedi.

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder