ÇBK, Avrupa şampiyonluğuna adım adım
Mersin Sondakika

ÇBK, Avrupa şampiyonluğuna adım adım

Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi,Euroleague Women çeyrek final ilk maçında Fransa temsilcisi Tango Bourges Basket’i 84-56'lık skorla mağlup etti.
Bu haber 2023-03-15 14:22:34 eklenmiş

 

ÇBK, Avrupa şampiyonluğuna adım adım

 

 

Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi,Euroleague Women çeyrek final ilk maçında Fransa temsilcisi Tango Bourges Basket’i 84-56'lık skorla mağlup etti.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Taraftarının büyük desteğiyle maçı kazanan Mersin ekibi üç maç üzerinden oynanacak seride avantaj yakaladı. Maçı salonda izleyerek takıma destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Mersin halkı takımına sahip çıktı. Avrupa kupasını kentimize getirmek istiyoruz ve bunu hep birlikte başarabiliriz.” dedi.

Avrupa’da kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women’da şampiyonluk hedefleyen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynadığı maçta 5 binin üzerinde taraftarının desteğiyle güçlü rakibini mağlup etmeyi başardı. Turuncu-lacivertli takım serinin ilk maçını kazanarak, Fransa’da oynanacak ikinci maç öncesinde avantaj yakaladı. Mersin temsilcisi Fransa’da kazanması halinde dörtlü finale çıkacak, mağlubiyetinde ise turu MERSİN’DEKİ ÜÇÜNCÜ MAÇA TAŞIYACAK.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ile Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök de maçı binlerce Mersinli ile birlikte izledi. Mersin İdman Yurdu taraftar topluluğu Kırmızı Şeytanlar da salonda maç boyunca kentin takımına tezahüratlarıyla destek verdi.

“YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK OLSUN”

İlk periyot itibariyle rakibine karşı büyük üstünlük kuran ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi,maçı 84-56 kazandı. Maç sonunda açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Mersin halkı takımına sahip çıktı. Avrupa kupasını kentimize getirmek istiyoruz ve bunu hep birlikte başarabiliriz. Kentimiz ve ülkemiz için tarihi bir başarı olacak. Binlerce Mersinli bugün tek yürek oldu. Hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum, takımımızı tebrik ediyorum. Yolun sonu şampiyonluk olsun.” ifadelerini kullandı.


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder