‘Birlikte kenetlenerek, bu acının üstesinden gelebiliriz!’
Mersin Sondakika

‘Birlikte kenetlenerek, bu acının üstesinden gelebiliriz!’

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi ruhani reisi Peder Roşhan Corderio, yaşanan felaketin boyutlarının çok büyük olduğunu ve yaşanan bu felaketin üstesinden birlikte kenetlenerek, gelinebileceğini söyledi.
Bu haber 2023-03-05 13:26:48 eklenmiş

 

‘Birlikte kenetlenerek, bu acının üstesinden gelebiliriz!’

 

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi ruhani reisi Peder Roşhan Corderio, yaşanan felaketin boyutlarının çok büyük olduğunu ve yaşanan bu felaketin üstesinden birlikte kenetlenerek, gelinebileceğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Peder Corderio, İlk olarak hepimize büyük bir geçmiş olsun diyorum. Hepimiz büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bu felakette herkes bir birini kucaklayarak, birbirine sarılarak, yardımlaşarak, acımızı paylaşarak yaşamak zorundayız. Herkes depremde zarar gören vatandaşlarımız için evlerimizi açarak, onlara destek vermek zorundayız” dedi.

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi ruhani reisi Peder Roşhan Corderio, “ Bu büyük felakette milyonlarca kişi etkilendi. Binlerce can kaybı ve mal kaybı oldu.  Şimdi insanlar sokaktalar” dedi.

Corderio, “ Biz insan olarak, kilise olarak düşündük ki, sadece Ortodoks cemaati değil, sadece Katolik cemaati değil, hem Müslüman kardeşlerimize, alevi kardeşlerimize, Süryani kardeşlerimize, Türkiye olarak içinde bulunan tüm inançlara kucak açmak işin kilisemizin kapısını sonuna kadar açtık. İlk günden itibaren 80 kişiye sürekli barınma, giyinme ve üç öğün yemek yemelerini sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz. Onlarla beraber yemek yiyoruz, dua ediyoruz, sohbet ediyoruz ve kocaman bir aile olarak birlikte yaşıyoruz. Bu büyük felaketi yaşarken, unutmamalıyız ki, burada bulunan vatandaşlarımızın enkaz altında kalan ve kurtarılmayı bekleyen bir sürü insan var ve onları için dua etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“HER GEÇEN GÜN SAYIMIZ ARTIYOR”

Devletin tüm olanakları ile yaraları sarmaya çalıştığına dikkat çeken Corderio, “Tabii ki devlet elindeki olanaklarla her şeyi yapıyor. Ama bizde manevi ve din adamı olarak bizde dua ederek, onlara destek olmalıyız. Her geçen gün sayımız artıyor. Daha çok insanımız gelecek, bu sayı daha da artacak. Bunlar sadece Antakya’dan. Maraş’tan, Adıyaman’dan, Gaziantep’ten de gelecek olanlar var.  Bu süreç ne kadar sürecek bilemiyorum. Biz her şey için hazır olmalıyız. Kilisemizde A’dan Z’ye kadar her şeyleri ile hizmet ediyoruz. Onlardan hiçbir karşılık almadan en iyi şekilde misafir ediyoruz. Bundan sonra da onlar için hizmet etmeye devam edeceğiz. Cemaatimizdeki gönüllü arkadaşlarımız da onlarla 24 saat ilgileniyor. Bunun yansıra cemaatimizdeki insanların maddi ve manevi desteği ile birlikte belediyelerimizin katkıları da var. Sivil Toplum örgütleri de destek veriyor. Bu süreç ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum. Ama birgün bu erzaklar ve katkıda Bulunan insanlarda tükenecekler. O zaman bizim misafirlerimizi güzel bir şekilde ağırlamamız için birileri destek vermeli. Biz şimdilik 3 ay kadar bunu karşılayabiliriz. 3 ay sonra onların geleceği ne olacak belli değil” şeklinde konuştu.

Depremzede Can Savut’da, “Yıllarca ben çok çalıştım. Evim arabam, paralarım her şeyim vardı. Ama bir deprem hepsini yerle bir etti. Depremden sağ kurtuldum. Ayağımda bir terlik, üstümde bir pijama ve ayağımda bir çorap bile yoktu. Cebimde 1 lira para ile Mersin’e geldim. Bir depremle her şeyiniz bir anda yok olabiliyor. Komşularım, akrabalarım çok kişiyi kaybettim. Bizim için her şeyi ile büyük bir yıkım oldu” dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder