Modern Su Arıtma Sistemleri Hayat Standartlarını Yükseltiyor
Mersin Sondakika

Modern Su Arıtma Sistemleri Hayat Standartlarını Yükseltiyor

Su bütün canlıların yaşamının devam edebilmesi için en temel gereksinimlerden birisidir. İçeriğindeki sodyum, potasyum, magnezyum, fosfat, kalsiyum gibi önemli mineraller insan sağlığına birçok fayda sağlar.
Bu haber 2023-02-13 15:09:42 eklenmiş

 

Fakat bu faydaların olabilmesi için tüketilen suyun en temelde sağlıklı olması gerekir. Aksi taktirde sağlıksız su tüketimi pek çok hastalığa, maddi manevi kayıplara neden olur.

Günümüzde su musluklarımıza gelene kadar pek çok aşamadan geçmektedir. Bütün bu süreçte birçok etkiye maruz kalmaktadır. Sanayi atıkları, etraftaki kirler, çöpler, zararlı gazlar, tesisat sistemlerinden kaynaklı sorunlar musluklara gelen suyun insan sağlığı için hiç de uygun olmamasına neden olmaktadır. Fakat bilim her alanda olduğu gibi burada da yardımcı olmakta, geliştirilen çeşitli sistemlerle su sağlıklı ve uygun hale getirilebilmektedir.

Çağımızda su arıtma sistemleri suyun sağlığını ve lezzetini arttırmada kullanılan en temel teknolojilerdir. Evsel su arıtma ve endüstriyel su arıtma sistemleri sayesinde içmek için ya da kullanmak için tercih edilen su sağlıklı su haline gelebilmektedir.

Evsel Su Arıtma Sistemleri Daha Sağlıklı Suya Erişim İmkânı Veriyor

En çok tercih edilen su arıtma sistemlerinin başında evsel su arıtma gelmektedir. Evsel su arıtma cihazları musluklara takılmakta ve musluklardan akan suların temiz, sağlıklı ve lezzetli hale gelmesini sağlamaktadır.

Evsel su arıtma cihazları başta konutlar olmak üzere ofis tarzı işyerlerinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu sayede sürekli damacanaya ya da hazır suya para vermekten sizi kurtarmakta, ekonomik açıdan bütün tasarruf yapmanızı sağlamaktadır.

Evsel su arıtma cihazları musluk sularındaki kötü koku ve zararlı maddeleri engellemekte, suyun mineral ve pH değerini düzenlemektedir. Böylece çok daha sağlıklı bir suya erişiminizi sağlamaktadır. Arıtılmış sağlıklı su sindirim sistemini desteklemekte, diğer sulara nazaran kanda daha hızlı dolaşıp insan bedenine enerji vermekte, yaşam kalitesini yükseltmektedir. Arıtılmış su zararlı minerallerden, zararlı virüslerden ve bakterilerden arındırılmış olduğundan daha lezzetli hale gelmekte, bu da su içme isteğini arttırmaktadır.

Suyun daha yumuşak ve lezzetli olması içim kolaylığı sağladığından günlük su tüketiminiz artmakta, bu da kişi sağlığı açısından son derece faydalı olmakta, bütün vücut sistemleri daha rahat çalışmaktadır.

Evlerde su arıtma cihazları ile sudaki kireç de filtrelenmektedir. Bu da kireçlenmeyi önemektedir. Maalesef Mersin ilimiz genelinde sular oldukça kireçlidir ve kireçli su hem sert olmakta hem de elektronik cihazlar, mutfak aletleri, küçük ev aletleri gibi suyla teması olan cihazların kireçlenerek daha çabuk arızalanmasına, daha fazla bakım gerektirmesine neden olmaktadır. Arıtılmış su kullanımında bütün bu sorunlar ortadan kalkmaktadır.

Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri Çok Geniş Bir Alanda Kullanılıyor

Bir diğer su arıtma sistemleri endüstriyel su arıtma sistemleri, diğer adıyla sanayi tipi su arıtma sistemleri olmaktadır. Endüstriyel su arıtma sistemleri evlerde kullanılan sistemlere benzemekle birlikte daha büyük tesislerde arıtma yapılmak üzere geliştirilmiştir. Dolayısıyla arıtılan su miktarı daha fazladır.

Endüstriyel su arıtma sistemlerinde amaç uygun pH değerinde saf ve yararlı su elde etmektir. Doğanın çeşitli etmenlerinden dolayı dengesi bozulduğundan su kaynakları gün geçtikçe azalmakta, bunu dengelemek için de kirli veya içilemeyen suların arıtılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Endüstriyel su arıtma sistemleri filtre ve membran teknolojilerine sahiptir. Çökeltme ve dinlendirme gibi işlemler gerçekleştirilmekte, kullanılan alana ve arıtılan suya göre farklı özellikler dahil edilebilmektedir.

Endüstriyel osmoz su arıtma sistemleri, kum filtre sistemleri, tandem yumuşatma veya yumuşatma sistemleri, gri su arıtma sistemleri, atık su arıtma sistemleri, kum karbon filtre gibi sistemler Endüstriyel su arıtmada kullanılmaktadır. Aktif karbon filtreleri, kum tortu filtreleri, demir mangan filtreleri, su yumuşatma filtreleri, disk tortu filtreleri gibi farklı filtre sistemlerinden istifade edilmektedir.

Technowater Su Arıtma Sistemleri Sektöründe Fark Yaratıyor

Gerek evsel gerekse endüstriyel su arıtma sistemlerinde 2006 yılından bu yana Mersin merkezli olarak hizmet veren Technowater Su Arıtma Sistemleri yılların bilgi ve birikimiyle öne çıkmaktadır. Ayrıca Adana ve Mersin ilçeleri Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Bozyazı ve Anamur’da da kendi ekibiyle hizmet sunmaktadır.

Günaydın Mersin olarak araştırmalarımıza göre firma, projelendirmeden doğru ürün tercihine, kurulumdan bakım ve onarıma kadar her alanda yardımcı olmaktadır. Ülkemizin her yerine olduğu gibi Mersin ilimiz genelinde de en gelişmiş teknolojilere sahip, farklı özellik ve kapasitelerde su arıtma sistemlerini kullanıcılarla buluşturmaktadır.


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder