Optisyenler ve gözlükçülerden, depremzedelere yardım
Mersin Sondakika

Optisyenler ve gözlükçülerden, depremzedelere yardım

Ülkemizde yaşanan deprem felaketine 8. Bölge Mersin Optisyenler ve Gözlükçüler Odası’da duyarsız kalmadı.
Bu haber 2023-02-11 16:15:33 eklenmiş

 

Optisyenler ve gözlükçülerden, depremzedelere yardım

 

Ülkemizde yaşanan deprem felaketine 8. Bölge Mersin Optisyenler ve Gözlükçüler Odası’da duyarsız kalmadı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

8. Bölge Mersin Optisyenler ve Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan,10 ilimizde yaşanan deprem felaketinden dolayı ülke olarak büyük bir acı yaşadıklarını ifade ederken, depremden zarar gören vatandaşlarında, göz ve gözlük sorunlarını çözmek için kriz masası oluşturduklarını söyledi.

OPTİSYENLER VE GÖZLÜKÇÜLER KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Yakan,  “8. Bölge Mersin Optisyenler ve Gözlükçüler Odası olarak, depremin çıktığı ilk anlarda, Oda ve birliğimizin katkıları ile bu kriz masasını oluşturduk. Ani bir afet olunca bizde vatandaşlarımızın yanında olmak, acılarını paylaşmak ve oda olarak katkı sunmak istedik. Kriz masasının  akabinde şöyle bir karar aldık, Mersin’e gelecek tüm depremzedelerin cam, numaralı cam, çerçeve ve gözle, görme kusuru ile alakalı tüm ihtiyaçlarını, bedelsiz olarak karşılama kararı aldık. Bunun anlamı şu, deprem bölgelerinden gelen bir sürü depremzede kardeşlerimiz var. Lokasyon bölge Mersin. Çünkü Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş bu bölgedeki insanlarımızın en yakın noktası burası. Allah devletimizden razı olsun.  Yaralılarımızı da Mersin Garnizon Komutanlığımıza getirerek, Devlet Hastanelerimizde, Mersin Üniversite’sinde, Şehir Hastanesi’nde  tedavi ettirerek, elinden gelini yapıyorlar. Bu arada da polikliniklerimiz kapalı olduğu için göz ve görme ile alakalı büyük bir problem yaşanacağının farkındaydık. Bundan dolayı da çok kıymetli göz hekimlerimizle, irtibat kurduk ve onların muayene olmalarını, oradan gelen depremzedelerin sistemde kayıdı olmayan hastaların muayene ettirerek, gözlük tedarikini sağladık. Bütün gözlükçü kardeşlerim buna seferber oldular. Mersin’den, Anamur’a, Silifke’ye, Erdemli’ye, Meziti’ye, Tarsus’a her tarafta gözlükçü kardeşlerimiz buna katkı sağladı” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ FİRMALARDAN DESTEK SÖZÜ ALDIK”

Türkiye’deki firmalardan destek sözü aldıklarını ifade eden Yakan, “Depremin üçüncü ve dördüncü günü bize tüm Türkiye’deki firmalardan destek sözü geldi. Gözlük camları ve gözlüğün kendisi pahallı bir üründür. Öyle kolay elde edilebilecek şeyler değil. Bunları istisnasız olarak kayıtsız ve şartsız depremzedelerin ihtiyaçları mukabilinde hepsini verebileceğimizin sözünü verdik ve devam ediyoruz. Bize bu konuda kıymetli Yenişehir kaymakamımız Nevzat Şengök, Zeyit Şener, Sağlık Müdürlüğümüzün destekleri oldu. Bu çalışmalardan dolayı bizlere teşekkür ettiler. Bu iş sonlanana kadar da Mersin Gözlükçüler Odası olarak depremzedelere bu yardımı devam ettireceğiz.  Bu işi de bırakmayacağız. Zaten elimizden ne geliyorsa, diğer insanlarımız gibi bizlerde bir şeyler yapıyoruz, katkı sağlıyoruz. Bu arada da Mersin Gözlükçüler Odası bir yardım kampanyası başlattık. Onlardan da yüklü miktarda bağış topladık. Ortalığın durulmasını bekliyoruz. Ortak bir karar alacağız. Bunu nasıl şekillendireceğimizi kurumlarla görüşeceğiz, onunda yardımını ayrıca yapacağız. Biz depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Allah milletimizin ve devletimizin yanında olsun” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder