" Kente sözümüz var! "
Mersin Sondakika

" Kente sözümüz var! "

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Kente Sözümüz Var" sloganıyla başlattığı STK buluşmaları kapsamında işçi, memur ve emekli sendikalarıyla bir araya geldi.
Bu haber 2023-02-03 11:55:48 eklenmiş

 

 

 

" Kente sözümüz var! "

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Kente Sözümüz Var" sloganıyla başlattığı STK buluşmaları kapsamında işçi, memur ve emekli sendikalarıyla bir araya geldi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Kongre Merkezi'nde yapılan buluşmaya 33 sendikanın başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Sendika başkan ve üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Vahap Seçer, Mersin'in çok özel bir kent olduğunu ve bu kentin belediye başkanı olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halkçı bir belediye başkanı olduğunu ve halkın kaynaklarını halk için sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Seçer, "Ben halkçı bir belediye başkanıyım. Sizin kaynaklarınızı yine size sunmakla mükellefim. Bakın bu işi yapmak kutsal olduğu kadar da zordur. Ben bu kadar zorluk ve  bu kadar engelleme içerisinde hizmet üretmeye çalışıyorum. Türkiye'nin en zor durumda olan belediye başkanlarından biriyim.  Mali açıdan çok kötü bir belediye aldım, üstüne üstlük karalama ve iftira altında kaldım. Ama bir gün olsun  enkaz edebiyatı yapmadım,  bir gün olsun şikayetlenmedim. Maalesef yaşadığımız siyasi baskı ve engellemeler enerjimizi alıyor. Bizim size ve hizmetlere vereceğimiz enerjinin önüne geçiyor" dedi.

'SOSYAL HİZMETLERDE TASARRUF OLMAZ '

Sosyal belediyeciliğin kendileri için büyük  önem taşıdığını söyleyen Başkan Seçer, "Tek tasarruf yapmayacağımız alan sosyal politikalardır. Eğitimde, kültürde ve sanatta tasarruf olmaz. Biz toplumun dar gelirli tüm kesimlerine destek olmak zorundayız. Devlet olmanın ruhu ve anlayışı budur. Varsın bir köprülü kavşak yapmayalım ama kimse yatağına aç susuz girmesin" şeklinde konuştu.

‘MALİ KONULARDA BÜYÜK AŞAMA SAĞLADIK'

Göreve geldiğinde belediyenin mali portresinin 100 TL gelire, 158 TL gider şeklinde  olduğunu söyleyen Başkan Seçer, "3 yıl sonunda  belediyemizde mali disiplini sağladık. Ve şimdi 100 TL gelirimiz varken 27 TL borç ödüyoruz. Bu mali disiplini sağlarken çocuk, genç, yaş almış, kadın ve dar gelirli tüm vatandaşlarımıza sosyal destek ve yardımlarımızı da bir an olsun ihmal etmedik. Öğrencilerimiz   6 liraya bir öğün yemek yiyor, 1 liraya otobüse biniyor. Çocuklarımız her gün süt ile okula başlıyor. Bundan daha güzel birşey olabilir mi" ifadelerini kullandı.

'BİZİ DENETLEYİN, BİRLİKTE YÖNETELİM '

Vatandaşların kamu kurumlarının denetçisi olması gerektiğini de söyleyen Başkan Seçer, "Bakın biz Alo Teksin'i kurduk. Bu sistemi çok önemsiyorum. Vatandaşlarımız muhakkak bu sistemi kullanmalı. Orada telefona çıkan her kişi benim yardımcılarımdır. Onlar başkan yardımcısıdır. Yaşam alanlarınızda karşılaştığınız tüm olumsuz durumları bu hatta bildirin, çevrenizi denetleyin ve sonuca hep birlikte ulaşalım. Bu kenti işte böyle, birlikte yönetebiliriz. Katılımcı belediyecilik budur" dedi.

'İŞİNİ YAPANA HEP SAYGI DUYDUM'

Belediye Başkanı olarak üzerinde durduğu en ısrarlı konulardan birinin liyakat olduğuna  dikkat çeken Seçer "Belediye hizmetleri konusunda olduğu gibi personel konusunda da hiç bir şekilde ayrımcılık yapmadım. Siyasi saiklerle hareket etmedim. İsterseniz deneyelim. Personelin önüne sandık koyalım. Benim mensubu olduğum parti emin olun  birinci çıkmayacaktır. Çünkü ben hayatımın her döneminde olduğu gibi başkanlığım döneminde de işini yapana hep  saygı ve sevgi duydum" dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder