Seçer, öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu
Mersin Sondakika

Seçer, öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında düzenlenen Bilgi Yarışması’na katılarak öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu.
Bu haber 2023-02-02 15:50:04 eklenmiş

 

Seçer, öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında düzenlenen Bilgi Yarışması’na katılarak öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Yarışma öncesi öğrencilere seslenen Başkan Seçer, “Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın” diye konuştu.

Çocuklara ve gençlere öğüt vermek yerine, hizmetlerle yanında olmayı ve yol göstermeyi tercih ettiklerini söyleyen Başkan Seçer, hayata geçirdikleri her hizmetin özellikle çocuklar ve gençler için olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Her şey sizler için. Herkesin ortak kaygısı siz çocuklarımızsınız. Bizler sizlerin üzerine titriyoruz. Daha iyi bir eğitim, daha iyi bir gelecek, temiz bir çevre, huzurlu, güvenli bir toplum için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Mersin’deki gençlerin sıklıkla ziyaret ettiği okuma salonlarına büyük bir ilgi olduğunu belirten Başkan Seçer, okuma salonlarının sayısının artacağı müjdesini vererek, “Çocuklarımız daha temiz, daha sıhhi, daha sıcak ortamda derslerine çalışsın istiyoruz” diye konuştu.  Mersin’in barış, kardeşlik, mutluluk, huzur kenti olduğunu kimsenin unutmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Seçer, yönetimde oldukları sürece bu anlayışın devam edeceğini belirtti.

Mersin’de bir İklim ve Çevre Bilim Merkezi yapacakları müjdesini de veren Başkan Seçer, “Haziran ayı gibi Planetaryum kısmı bitecek. Orada üç boyutlu uzay yolculuğuna çıkabileceksiniz. Daha sonraki aşaması da kısa sürede tamamlanacak. Orada 150’ye yakın deneyi yapma imkânı sunacağız. Ben de heyecanla bekliyorum, çok beğeneceğinize eminim” diye konuştu

“EĞİTİM İNSANLIK DEMEK, İNSANLIĞIN TA KENDİSİ DEMEK”

Yarışma öncesi gençlere seslenen Başkan Seçer, “O kadar enerjiniz yüksek, o kadar güzelsiniz ki benim de enerjimi yükselttiniz. Çalışma şevkimi artırdınız. Hep böyle olun. Umutlu olun, hayal kurun, geleceğe umutla bakın, birbirinizi sevin, sayın, yardımcı olun, hayatın en güzelliklerini yaşayın. Sizler adına söyleyeceğim en iyi dilekler bunlar ama sizlerin geleceğini hazırlayan,  ülkemizin, insanlığın daha da gelişmesi için çalışan, çaba saf eden biz yöneticilerin dilekten, temenniden öte de yapması gerekenler var. Birincisi de eğitim” dedi.

Eğitimin büyük bir resim olduğunu ifade eden Başkan Seçer, öğrencilerin; öğretimin yanında kendilerini eğitebilmelerinin de çok önemli olduğunu belirterek, “Eğitim yoksa gerisi boştur. Eğitim varsa huzur, barış, sevgi, kardeşlik, bilim, ilim, irfan, gelişme ve refah vardır. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlayalım; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. İlimin peşinden gideceğiz. Öğreneceğiz, kendimizi eğiteceğiz. Eğitim daha büyük bir resim. Öğreniriz; matematiği, kimyayı, fiziği, formülleri, coğrafyayı, tarihi öğreniriz ama eğitim bunların çok ötesinde. Eğitim insanlık demek, insanlığın ta kendisi demek, bir arada yaşama kültürü demek. Sizin gibi olmayanlara saygı duymak demek. Eğitim; nezaket demek, büyüklerini saymak demek, vatan sevgisi demek. Öğreneceğiz, kendimizi çok daha iyi eğiteceğiz ve bize sunulan bu enstrümanlardan da faydalanacağız” diye konuştu.

“BİZİM YAPTIĞIMIZ HER HİZMET, HER YATIRIM SİZİN PARANIZ”

Başkan Seçer, çocuklar ve gençlere öğüt vermek yerine, hizmetlerle yanında olmayı ve yol göstermeyi tercih ettiklerini sözlerine ekleyerek, “Büyüklerin küçüklerine çok öğüt vermesini istemiyorum. Sadece başlıklar verip gerisini çocuklara bırakmak lazım. Böyle saatlerce öğüt vermek de açıkçası hoşuma gitmiyor ama en azından burası Mersin. Belediye Başkanı olarak burası benim sorumluluk alanım. Görevim, yetkim dahilinde Mersin’de eğitime, öğretime nasıl katkı verebilirim diye düşünmek, bunun çalışmasını yapmak, bunu hayata geçirmek benim idari bir görevim. Siyasetçi, yönetici halkın karşısına çıkıyor. ‘Ben sizin adınıza görev yapmak istiyorum. Sizin adınıza bütçeyi kullanmak istiyorum’ diyor. Demokrasi de budur. Bundan bin yıl önce İngiltere’de ilk yeşeren demokrasinin temeli de budur; kamunun kaynaklarını, halkın kaynaklarını kullanma yetkisi, demokrasi ondan sonra şekilleniyor. Çünkü bizim yaptığımız her işlem, eylem, hizmet, yatırım unutmayın sizin paranız, sizin kaynağınız. Biz sorumluyuz. Siyasetçilerin çok afra tafra yaptığına, kesesinden veriyormuş gibi hizmetlerini anlattığına sakın kanmayın. Zaten o bizim görevimiz. Biz sizin karşınızda bağırmak, çağırmak öfke kusmak, büyüklük taslamak değil, son derece mütevazi olmak zorundayız. Siyasetçi olarak halkın karşısında da haddimize bilmek zorundayız. Bunu unutmayın” ifadelerine yer verdi.

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder