En büyük hayali, kendi sergisini açmak!
Mersin Sondakika

En büyük hayali, kendi sergisini açmak!

Ressam Nuri Mamiş, Mezitli Kent Konseyi Engelli Merkezinde, her yaştan kursiyerlere resim kursu veriyor. Mamiş’in en büyük hayali, kendi sergisini açmak.
Bu haber 2023-01-12 14:40:33 eklenmiş

 

En büyük hayali, kendi sergisini açmak!

 

Ressam Nuri Mamiş, Mezitli Kent Konseyi Engelli Merkezinde, her yaştan kursiyerlere resim kursu veriyor. Mamiş’in en büyük hayali, kendi sergisini açmak.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mamiş, yıllardır resim dünyasına ressam kazandırmanın yansıra yaptığı resimlerle de dikkatleri üzerinde toparlamayı başarıyor.

Mamiş, “Üniversite’de resim bölümünde okudum. Çocukluk yıllarımdan beri resme karşı bir ilgim vardı. Okulu bitirdikten sonra aralıklarla resim dersi vermeye başladım. Mersin’de ilk olarak Silifke İlçesinde başladım” dedi.

Ressam Nuri Mamiş, gerçek anlamda ilk olarak Silifke’de resim kursu açtığını söyledi.

Mamiş, “ Silifke’de açtığım atölyede, çocuklara ve yetişkinlere resim dersleri verdim. Halk Eğitim Merkezinde karakalem, yağlı boya üzerine çalışmalarım oldu. Şuanda Mezitli’de  bile Halk Eğitim üzerinden resim dersleri veriyorum” dedi.

“SIKINTILARDAN DOLAYI KENDİ SERGİMİ AÇAMADIM”

25 yıldır birçok insana resim dersi verdiğini ifade eden Mamiş, .”Kendime ait çok resimlerim var. O kadar çok resim dağıttım ki, sayısını bile bilmiyorum. Sıkıntılardan dolayı kendime ait bir resim sergisi açmadım ama burada birkaç karma resim sergisine katıldım. İleri de açmayı düşünüyorum. En büyük amacım bu” diye konuştu.

“ŞUAN HOBİ GRUBUMUZ VAR”

Ressam Nuri Mamiş, “Mersin’de yeni olduğum için şuan hobi grubu dediğimiz, bir grubumuz var. Büyükler geliyor. İlerleyen zamanlarda çocuklarla ilgili de bir kurs açmayı düşünüyorum. Lise ve Üniversiteye hazırlık gruplarını da, almayı düşünüyorum ama dediğim gibi şuan sadece hobi grubumuz var” şeklinde konuştu.

 “HEDEFİM, SANAT CAMİASINDA KENDİMİ GÖSTEREBİLMEK”

“Bundan sonra kendi sergimi açmak için çalışmalar yapacağım” diyerek sözlerini sürdüren Mamiş,   Hedefim sanat camiasında kendimi gösterebilmek. Daha sonra Ankara ve İstanbul’da sergiler açmak. Büyük galerilerle sergi üzerine görüşmeler yapmak. Kursiyerlerle her zaman sergi açabiliriz ama öncelikle kendi sergim.”

“RESİM SERGİMİZ KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİYOR”

Mamiş, “Bizim kurslarımız esnek. Kurallarımız yok. Kişiye göre değişiyor. Kişi neyi seçerse, bizde o isteği doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmişinde karakalem yada yağlı boya ile çalışmış mı buna bakıyoruz. Birazda yeteneği varsa, biz geliştirmek için çaba harcıyoruz. Ama resmi ciddi olarak düşünenlere biz karakalemle başlatıyoruz. Bu da 5-6 ay sürüyor. Karakalemin öğrenme aşaması genelde sıkıcıdır. O zaman yağlı boyaya geçiyoruz. Renkli boya ile yapmak zevklidir.

Şuana kadar hep gönüllülük esası ile çalıştım. Şuana kadar benim bir resmimi satmam gibi bir olayım olmadı. Genelde resimlerimi beğenenler ücretsiz olarak alıp götürüyor. Ama bizde kurs görenler resimlerini satıyor. Şu aşamadan sonra bedava resim vermeyeceğim. Aslında amacım para kazanmak değil, yaptığım çalışmalarla iz bırakmak” diye konuştu.

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder