Kuruyemişler yılbaşı öncesi tezgahları süsledi
Mersin Sondakika

Kuruyemişler yılbaşı öncesi tezgahları süsledi

Yılbaşına sayılı günler kala Mersin’de esnafı son hazırlıklarını tamamladı.
Bu haber 2022-12-30 16:11:08 eklenmiş

 

Kuruyemişler yılbaşı öncesi tezgahları süsledi

 Yılbaşına sayılı günler kala Mersin’de esnafı son hazırlıklarını tamamladı.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Tezgahlarda çeşitlilik dikkat çekti. Esnaf, önümüzdeki hafta yoğunluğun başlayacağını belirtti. Fiyatlarda ise geçen yıla göre yüksek artış yaşandı. En ucuz kuruyemişler arasında olan sarı leblebi 130 liradan satılıyor.

Yılbaşına sayılı günler kala yılbaşı hareketliliği başladı. Esnafı ise yılbaşı için hazırlıklarını tamamladı.

Bu yıl yılbaşı yoğunluğu eskiye nazaran seyrek olsa esnafın beklentisi son hafta iyi olması yönünde. Vatandaş yılbaşı öncesi kuruyemişe yönelirken, tezgahlarda bol çeşit kuruyemişin olması dikkat çekiyor. Mersin esnafı ise, fiyatların geçtiğimiz yıla göre 4'te bir oranında arttığını söyledi.

Yılbaşı öncesi hazırlıkların başladığını belirten esnafı  Hasan Kaya, “Stoklarımızı tamamladık. Müşterilerimiz gelmeye başladı. Fakat genelde yılbaşına son bir hafta kala daha yoğun oluyoruz. Eski yılbaşlarını özlüyoruz. Yılbaşı akşamları için çerez olmazsa olmazlardan. Fiyatlar ise kilo olarak ceviz 150-180 arası, kaju 250 TL, Fındık 180 TL, Antep fıstığı 250 TL'den satıyoruz. Geçtiğimiz yıla göre kuruyemiş fiyatları yüzde 25 yükseldi. Genelde aileler tüketebilecekleri kadar alıyorlar. Ortalama 100'er gram karışık çerez alsalar 150 ile 200 TL arasında değişebilir” ifadelerini kullandı.

 

 


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder