Yeni trend, geleneksel ve tamamlayıcı tıp
Mersin Sondakika

Yeni trend, geleneksel ve tamamlayıcı tıp

Son yıllarda geleneksel tıp bir adım daha öne çıkmaya başladı. Hastalıklarına çare arayanlar, modern tıptan sonra geleneksel ve tamamlayıcı tıptan faydalanmaya çalışıyor.
Bu haber 2022-12-30 15:53:35 eklenmiş

 

Yeni trend, geleneksel ve tamamlayıcı tıp

 

Son yıllarda geleneksel tıp bir adım daha öne çıkmaya başladı. Hastalıklarına çare arayanlar, modern tıptan sonra  geleneksel ve tamamlayıcı tıptan faydalanmaya çalışıyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

 Pandemi dönemiyle birlikte, bu tedavi yöntemlerine talep artarken, ozon tedavisi, mezoterapi, fitoterapi, akapunktur, proloterapi, kupa, sülük tedavisi en çok ilgi gören tedavi grubu oldu.

Geleneksel ve tamamlayıcı tedavilerle ilgilenen Dr. Seher Türk Erikci, iki yıldır Toros Devlet Hastanesi Mezitli Semt Polikliniğinde mezoterapi ve ozon tedavi ünitesinde sorumlu hekim olarak vatandaşlara hizmet veriyor.

Günümüzde artan hastalıklarla birlikte tamamlayıcı tıpa olan ilginin artmaya başladığını söyleyen Dr. Seher Türk Erikci, uygulanan tedavilerde en zorlu sürecin malzeme temini olduğunu söyledi.

Mezoterapinin çeşitli ilaç, vitamin, aminoasit gibi maddelerin cildin mezoderm denilen orta tabakasına enjekte edilmesi işlemi olduğunu belirten Erikci, Polikliniklerinde eklem bağ doku hastalıklarında ağrı tedavisinde, cilt ve saç ile ilgili şikayetlerde tedavi ve estetik amaçlı destek tedavisi olarak uygulandığını söyledi.

OZON TEDAVİSİ

Erikci “Ozon tedavisi hastanın rahatsızlığına ve şikayetlerine göre dozu değişen kişiye özel bir tedavidir. Sağlık bakanlığı onaylı ozon terapi sertifikası olan hekimler tarafından bakanlık ruhsatı olan polikliniklerde yapılması gereken bir tedavidir ” dedi.

OZON TEDAVİSİNİN KULLANILDIĞI HASTALIKLAR

Ozan tedavisinin bir çok hastalıkta kullanıldığına dikkat çeken Erikci, “Ozon tedavisini sağlıklı kişilerde bağışıklık sistemini güçlü tutmak, yaşam kalitesine katkı sunmak için antiaging amaçlı destek tedavisi olarak uygulayabiliyoruz. Bununla birlikte romatizma, fibromiyalji , migren, dolaşım bozukluğu, diyabet, diyabetik ayak, astım, KOAH , alerjiler ,bağırsak rahatsızlıkları , kronik yorgunluk sendromu, kolesterol yüksekliği gibi durumlarda mevcut tedaviye ek destek tedavisi olarak uyguluyoruz” diye konuştu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Ozonun sağlıklı yaş almadaki önemine değinen Erikci, doku oksijenlenmesini arttırarak vücutta tamirat sağlayan ve kanın gittiği her yere giderek bu yenilenmeyi tüm vücuda yayan ozon uygulamasının bağışıklık sistemini güçlendirirken, aynı zamanda ciltte de güzelleşme sağladığını söyledi.

Dr. Erikci, “Ozon tedavisi için özellikle romatolojik ve fibromiyalji hastaları çok fazla başvuruyor. Bizi memnun eden yoğun bir ilgi var, tedaviden fayda gören hastalar çevresine de tavsiye ediyor. Gelen hastalarımız genellikle fayda gördüğü için sonrasında komşusunu, arkadaşını, diğer aile fertlerini de getiriyor. Ozon tedavisi artan hastalıklardan sonra, bağışıklığı güçlendirdiği için daha popüler hale geldi, değeri daha iyi anlaşılan bir tedavi oldu. Haftada 1 veya 2 uygulama ile toplamda 10-20 seans arası hastaya ve hastalığa göre seans sayımız değişiyor. Klinik bakış açısıyla iyileşme beşinci ve onuncu seans arasında gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

TEDARİK SORUNU

Erikci, “Malzeme temininde dışa bağımlığız. Ozon tedavisinde kullanılan tüm malzemeler Avrupa’da özellikle Almanya’da üretiliyor. Maliyetler oldukça yüksek. Malzeme stokları çok sık tükeniyor ve bu da tedaviyi aksatıyor. Bazı hastalarımın malzeme eksikliği sebebiyle tedavisi bir kaç hafta ertelenmek zorunda kalabiliyor” dedi.

Uygulama yöntemlerinin hastaya ve hastalığa göre değiştiğini, tedavide doğru malzeme kullanımının önemli olduğunu söyleyen Erikci, yasal olmayan, işlem yapan yerlerin çok fazla olduğunu, aynı zamanda denetimlerin yetersiz olması ile burada en büyük sorumluluğun sağlığı için hastaya düştüğünü söyledi.

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder