“Haykırış” büyük yankı uyandırdı
Mersin Sondakika

“Haykırış” büyük yankı uyandırdı

Fikret Yalçın’ın yeni kitabı, “Haykırış” büyük yankı uyandırdı.
Bu haber 2022-12-22 16:21:54 eklenmiş

 

“Haykırış” büyük yankı uyandırdı

 

 

Fikret Yalçın’ın yeni kitabı, “Haykırış” büyük yankı uyandırdı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersinli tiyatrocu ve yazar Fikret Yalçın’ın ikinci kitabı, “Haykırış- Ağlama anne, benim için ağlama” çıkar, çıkmaz okuyucular tarafından büyük bir ilgi gördü.

İlk kitabı “Sosyal Medya Seçkilerim”le fark yaratan ve büyük bir kitleye ulaşan Fikret Yalçın; bir oyun kitabı olmasına karşın, oyundan çok öte birçok özelliğiyle dikkat çeken yeni kitabını okurların beğenisine sundu.

Liman Yayınları tarafından basılan kitapta; oğlunu Akut lösemiden kaybetmiş bir annenin yaşadıkları, duyarsız çevreye, sisteme, kadını hakir gören bir anlayışa, kobay olarak kullanılan çocuklara, kadın sorunlarına ve hatta kadının kendini düzene ezdirmesine karşı bir haykırışı anlatıyor.

“YAŞANMIŞ BU HİKAYEYİ YAZARKEN AĞLADIM!”

Daha çıkar çıkmaz okuyuculardan çok güzel ve etkileyici geri dönüşümler aldığını belirten Yalçın; “Bir arkadaşımın kendi yaşadıklarını dinleyince çok etkilendim ve bunu yazmak gerektiğini düşündüm. Yıllarca hep mizahla kendimi ifade ediyordum, ilk kez bir dram yazmaya karar verdim. Kitap piyasaya çıkar çıkmaz inanılmaz ilgi gördü, hatta benim kitaptan sonra “Haykırış” ismiyle birçok kitap yazıldı. Bu da benim açımdan sevindirici bir olay. Taklit edilmek güzel bir duyguymuş! Okurlarımdan gelen duygu yüklü mesajlar, bu konuları ne kadar doğru ve etkili bir şekilde anlattığımı gösteriyor. Yazarken ağladığım oyunumu, okuyanlar da ağlayarak okuduklarını söylediler.  Oyunun yazım ve kurgu aşamasında her türlü desteğini esirgemeyen Mersin’in yetiştirdiği en önemli tiyatro- gazeteci ve yazar, kısaca çok önemli sanat insanı değerli hocam Mehmet Çeto Tekkanat hocama, Liman Yayınları’na ve mesajlarıyla beni onurlandıran ve duygulandıran okurlarıma teşekkür ederim” dedi.

Kitabın önsöz yazarı da olan Mehmet Çeto Tekkanat ise, Fikret Yalçın’la gurur duyduğunu, Mersin sevdalısı bu değerli insana sahip çıkılması ve ondan yararlanılması gerektiğini belirtti.

“HAYKIRIŞ-Ağlama anne, benim için ağlama” adlı kitap, internetten ve seçkin kitabevlerinden edinilebilir.

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder