Şans dilemek için gidiyorlar!
Mersin Sondakika

Şans dilemek için gidiyorlar!

Yerli ve yabancı turistler, şans dilemek için Şans Tapınağına gidiyorlar.
Bu haber 2022-11-06 22:40:46 eklenmiş

 

Şans dilemek için gidiyorlar!

 

Yerli ve yabancı turistler, şans dilemek için Şans Tapınağına gidiyorlar.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Silifke Uzuncaburç’ta bulunan Şans Tapınağı, ziyaretçi akınına uğruyor.  Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Şans Tapınağında, ayrıca Zeus Tapınağı da dikkat çekiyor.

Silifke ilçesinde yer alan Uzuncaburç bölgesinde bulunan Şans Tapınağı, 1. yüzyılın ikinci yarısında yapılmış önemli yapıların başında geliyor.

Uzuncaburç bulunan Şans Tapınağı, günümüzde ise sadece 5’i varlığını koruyabilmiştir. Her biri altışar metre yükseklikte granit sütunun taşıdığı bir tapınaktır. Kentin soylularından Oppius ve eşi Kyria tarafından yaptırılmıştır. Tapınak kente hediye edilmiştir.

Uzuncaburç, çevresine çok hakim bir antik kent. Başkent olmasından kaynaklı olarak tüm çevreyle, Erdemli ve Silifke ilçeleriyle iletişimi var. Sahil yollarının tamamının buraya bağlandığı görülebilir. Birçok yolla buraya ulaşabilirsiniz ki bu durum, antik kent döneminde de günümüzde de böyledir. Çevresinde kırsal yerleşimler, kaleler, kuleler var. Bu, başkenti korumak ve kollamak içindir. Tarımsal alanda da baktığımızda bölgedeki antik çiftliklerin tamamı antik kent etrafına yayılmıştır.

Şimdilerde ise, yerli ve yabancı turistler Şans aramak için Şans Tapınağına geliyor.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder