Yerköprü'nün sonbahar ziyaretçileri
Mersin Sondakika

Yerköprü'nün sonbahar ziyaretçileri

Mut’taki Türkiye’nin doğa harikası Yerköprü Şelalesi, Sonbahar’da da ziyaretçi akınına uğruyor.
Bu haber 2022-11-06 22:37:42 eklenmiş

 

Yerköprü'nün sonbahar ziyaretçileri

 

 

Mut’taki Türkiye’nin doğa harikası Yerköprü Şelalesi, Sonbahar’da da ziyaretçi akınına uğruyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi, zengin bitki örtüsü, kulağa müzik gibi gelen kuş cıvıltıları ve vadiye kattığı eşsiz görüntüsüyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Yerköprü Şelalesi, zengin bitki örtüsü, masmavi suyu ve ağaçlarının arasından gelen kuş sesleriyle ziyaretçilerini bambaşka bir dünyaya götürüyor.

Yerköprü, etkileyici görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının ve trekking sporcularının da ilgisini çekiyor.

Geçen yıl ülke genelinde yaz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle eylül ayı başına kadar ziyarete kapatılan Yerköprü Şelalesi, yasağın kalkmasının ardından ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Yurt içi ve yurt dışından şelaleyi görmeye gelen ziyaretçiler, muhteşem manzarada bol bol fotoğraf çekerek yaşadıkları anı ölümsüzleştiriyorlar.

Mut’a 30 kilometre uzaklıktaki Evren Mahallesi'nde bulunan, Göksu Irmağı üzerindeki 30 metre yükseklikten akan şelaleye, 15 metre derinliğindeki 200-250 metrelik turkuaz renkli bir yeraltı tüneli, güzelliğe eşlik ediyor.

Çöken kireçtaşı formasyonları ile oluşan şelale, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2001 yılında 'Tabiat Anıtı' olarak tescillendi.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder