Bembeyaz bir gülümseme herkesin hayali!
Mersin Sondakika

Bembeyaz bir gülümseme herkesin hayali!

Diş Hekimi Sevcan Yavuz, herkesin bembeyaz bir gülümseme hayal ettiğini söyledi.
Bu haber 2022-11-06 22:13:13 eklenmiş

 

Bembeyaz bir gülümseme herkesin hayali!

 

Diş Hekimi Sevcan Yavuz, herkesin bembeyaz bir gülümseme hayal ettiğini söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Yavuz, “Kiminin ya kendi diş rengi sarıdır, ya da gün içerisinde sık tükettiği alışkanlıkları yüzünden, dişleri beyaz durmuyordur. Dişler düzenli olarak fırçalansa da, çoğu zaman diş sararmaları önlenemez” dedi.

 

Diş Hekimi Sevcan Yavuz, ideal diş beyazlığına sahip olmanın aslında zor olmadığını ifade ederken, “Dişlerde meydana gelen renklenmeleri diş beyazlatma (bleaching) işlemi ile giderilebilir ve daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz” diye konuştu.

Yavuz, “ Diş beyazlatma işlemi, diş taşı temizliği işlemi sonrası yapılan polisaj işleminden oldukça farklıdır. Diş beyazlatma işleminde dişin kendi renk tonu 2-3 ton kadar açılabilmektedir. İki tür diş beyazlatma işlemi vardır bunlar, “Ev tipi diş beyazlatma” ve “Ofis tipi diş beyazlatma” olarak geçer. Diş beyazlatma işlemi hekim tarafından ofis ortamında uygulanan ofis tipi beyazlatma (ofis bleaching) ve hastadan alınan ölçülerle hastanın kendisine verilen şeffaf bir plak sayesinde daha düşük oranlı beyazlatma ajanları içeren jellerle hastanın kendisinin evde uygulayacağı ev tipi beyazlatma (homebleaching) olarak uygulanabilir. Ayrıca hekim kontrolünde olmayan ve hastaların eczanelerden temin edebildiği overthecounter olarak nitelendirdiğimiz; beyazlatıcı diş macunu, ağız gargarası gibi ürünler bulunmaktadır. Fakat bu ürünlerin etkisi, hekim kontrolünde olan beyazlatma işlemine nazaran çok düşüktür, hekim kontrolünde yapılan beyazlatma sonrası hekim tavsiyesi ile kullanmak daha doğru bir seçim olacaktır” dedi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE DOKTOR ONAYI OLMADAN JEL, BOYA GİBİ ÜRÜNLER KULLANMAMANIZI TAVSİYE EDERİZ”

Yoğun olarak çay, kahve, sigara ve benzeri boyar maddenin kullanılması sonucu mine ve dentin tabakasında oluşan leke ve renkleşmelerden duyulan rahatsızlık sonucu, diş beyazlatma yöntemlerine başvurulduğuna vurgu yapan Diş Hekimi Yavuz, “ Diş beyazlatma yöntemleri için çoğu kişi diş beyazlatan şeyleri ararken”diş beyazlatma jeli“, “diş boyama” işlemi “diş beyazlatma makinesi, diş beyazlatma bandı” gibi ürünleri ve makineleri araştırmaktadır. Bu yöntemler kesinlikle ve kesinlikte sağlıklı ve güvenli değildir. Doğal diş beyazlatma işlemi doktorlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Hiçbir şekilde doktor onayı olmadan jel, boya gibi ürünler kullanmamanızı tavsiye ederiz. Jel ile diş beyazlatma dişlerinize kalıcı hasarlar verebilir. En etkili diş beyazlatma yöntemi doktor kontrolünde gerçekleşmektedir. Diş beyazlatma evde bilinçsizce yapılmamalıdır” şeklinde konuştu.

“DİŞ BEYAZLATMA UYGULAMASI ZARARLI DEĞİLDİR”

Yavuz, “ Diş beyazlatma uygulaması zararlı değildir. Ancak bu işlem yapılmadan önce, ilk olarak diş taşlarının temizlenmesi gerekir. Dış beyazlatma işleminden sonra beyazlık, yaklaşık 4-5 yıl devam eder. Fakat çay kahve sigara kullanan kişilerde bu süre daha kısalır. Diş beyazlatma ilacı var mı? sorusuna gelince, sizlere herhangi bir hekim tavsiyesi almadan, ilaç kullanmamanızı tavsiye ederim.

 Diş parlatma işlemi yapılmadan önce, mevcut diş ve diş etlerindeki sağlık problemleri çözülmelidir. Örneğin diş çürüğü olan hastaların, öncelikle çürükleri tedavi edilmeli, diş eti problemleri olanlara gerekli tedaviler yapılmalı, diş taşları temizlenmeli. Çürüklerin temizlenmediği bir durumda diş beyazlatmak için kullanılacak olan jel maddeler çürüğü aşarak, dişin derin dokularına geçecektir. Bu durumda da istenmeyen sonuçlar oluşur ve zararları son derece ağır olabilir. Beyazlatma işlemi diş minesinin bütünlüğünün bozulduğu, çatlakların olduğu bireylere uygulanmamalıdır” dedi.

“DİŞ BEYAZLATMAK ZARARLI MIDIR?”

Yavuz, “Diş beyazlatmak zararlı mıdır?Diş beyazlatma işlemi yaptırmak isteyen bireylerin aklındaki en önemli sorulardan biride budur. Bu sorunun en net cevabı; eğer diş beyazlatma işlemi hekim tarafından ve kontrollü bir şekilde yapılırsa, dişlere zarar vermez. Fakat bu uygulama dişlerin yapısı gözetilmeden, çürük ve mine dokusu zayıf dişlere kontrolsüzce yapılırsa, evet dişlere zarar verir.

Diş beyazlatma sonrası dikkat edilecekler;

Beyazlatma sırasında ve 1 ay sonrasında renklendirici ajanlardan uzak durulmalı.

Çok sıcak ve çok soğuk içecek tüketiminden uzak durulmalı.

Dişler günde en az 2 kez fırçalanmalıdır.

Beyazlatma sırasında ve 1 ay sonrasında ağız gargarası kullanılmamalıdır. Hassasiyet oluşursa hekime danışılmalıdır.”

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder