99.Yılında Cumhuriyet’e bakış
Mersin Sondakika

99.Yılında Cumhuriyet’e bakış

Akdeniz, Kızkalesi ve Olba Rotary Kulüpleri, Cumhuriyet’in 99.Yılı kutlamaları kapsamında, emekli Amiral Türker Ertürk’ü ağırladı.
Bu haber 2022-10-30 23:44:37 eklenmiş

 

99.Yılında Cumhuriyet’e bakış

 

Akdeniz, Kızkalesi ve Olba Rotary Kulüpleri, Cumhuriyet’in 99.Yılı kutlamaları kapsamında, emekli Amiral Türker Ertürk’ü ağırladı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Divan Otelde gerçekleşen buluşmada, emekli Amiral Türker Ertürk, Cumhuriyet’in ilanını ve 99 yıllık sürecini yorumlarken, gözlem ve deneyimlerini de Akdeniz, Kızkalesi ve Olba Rotary Kulüpleri ile paylaştı.

Emekli Amiral Türker Ertürk, Türkiye’nin Cumhuriyetin kazanımları ile demokrasi ve özgürlüklere açıldığını, tam bağımsızlık meşalesini yaktığını ifade ederken, bu kazanımların halkın iradesi ile devam edeceğini söyledi.

Divan Otelde gerçekleştirilen buluşmada,  Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı İnci Arıcan,

Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Nihal Yücesoy , Olba Rotary Kulübü Başkanı Özge Karaarslan Tilki ve rotary üyeleri katıldı.

Emekli Amiral Türker Ertürk,”Cumhuriyet bir aydınlanma, çağdaşlaşma projesi.Bir toplumsal yürüyüşün projesi. Cumhuriyet sanattır, eğitimdir, kültürdür, yenileşme, çağı yakalamadır. Bugün biz bunları özgür bir şekilde kutluyabiliyorsak, bunu Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını borçluyuz. Atatürk ilkeleri ve devrimleri yaşadığı müddetçe, ülkemiz aydınlanmaya devam edecektir. Ülke olarak şuanda çeşitli sorunlar yaşıyoruz ama bunlar aşılmayacak sorunlar değil” dedi.

Konuşmanın ardından Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı İnci Arıcan,

Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Nihal Yücesoy , Olba Rotary Kulübü Başkanı Özge Karaarslan Tilki’de emekli Amiral Türker Ertürk’e plaket vererek, katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Ardından tüm katılımcılar toplu fotoğraf çekilerek, birlik ve beraberlik olgusunu öne çıkardılar.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder