El ve ayak bakımı
Mersin Sondakika

El ve ayak bakımı

El ve ayak bakımı, sağlık ve estetik görünüm için oldukça önemlidir. Güzellik uzmanı Dilber Bulun, manikür ve pedikür işlemlerinin sağlık açısından yeterli olmadığını belirtti.
Bu haber 2022-10-24 16:15:10 eklenmiş

 

El ve ayak bakımı

 

El ve ayak bakımı, sağlık ve estetik görünüm için oldukça önemlidir. Güzellik uzmanı Dilber Bulun, manikür ve pedikür işlemlerinin sağlık açısından yeterli olmadığını belirtti.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Güzellik uzmanı Dilber Bulun,  ‘‘Manikür ve pedikür işlemlerinden sonra yapılması gereken el ve ayak masajı, vücutta sıkışan negatif enerjinin dışarıya atılmasında yardımcı oluyor’’ dedi.

Bulun, El ve ayaklarımızın sağlıklı, temiz ve canlı görünebilmesi için rutin olarak zaman ayırıp gerekli bakımlarını yaptırmak gerektiğini söyledi.

 Gerek rahatlama gerekse de sağlığın tamamlayıcısı olan el ve ayak masajı, yapılan manikür ve pedikür işlemlerinden sonra kişinin kendisini fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak iyi hissettirdiğini belirten Dilber Bulun, mutlaka uzman ellerin profesyonel olarak gerçekleştireceği masajın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bulun, ‘‘Manikür ve pedikür işlemlerinden sonra yapılması gereken el ve ayak masajı, vücutta sıkışan negatif enerjinin dışarıya atılmasında yardımcı oluyor, cildi yeniliyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. El ve ayaklara masaj yardımıyla peeling yapmak da ölü derilerden arındırarak daha sağlıklı el ve ayaklara sahip olmanızı sağlıyor. Ayrıca el ve ayak bakımı birçok kişide hayatının en rahatsız edici problemi olan deri ve tırnak hastalıklarının oluşmasının da önüne geçer. Manikür ve pedikür işlemlerinden sonra uygulatacağınız el ve ayak masajı, uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Önemli konulardan biri de,manikür ve pedikür rahatsızlıklara engel olmak için kendi malzemelerinizi kullanmalısınız. Ayrıca, manikür ve pedikür yaptırırken tırnaklarınızı inceltmemeye özen gösterin. Pürüzsüz olmasını isterken, güçsüz ve soyulan tırnaklara sahip olabilirsiniz. Tırnak diplerindeki etleri kesmek yerine kremle yumuşatarak hafifçe geri itin. Çünkü onlar tırnakları, bakteri ve mantara karşı korumaya yardımcıdır. Oje sürerken de mutlaka tırnağınıza besleyici ve koruyucu bir baz uygulayın’’ diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder