Kışa hazırlık devam ediyor
Mersin Sondakika

Kışa hazırlık devam ediyor

Sonbahar’da başlayan Kışa hazırlık seferberliği tüm hızı ile devam ediyor.
Bu haber 2022-10-02 17:14:30 eklenmiş

 

Kışa hazırlık devam ediyor

 

Sonbahar’da başlayan Kışa hazırlık seferberliği tüm hızı ile devam ediyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin’de aileler salça ile evlerine ekonomik katkı sağlıyor. Yaz aylarında vatandaşların vazgeçilmesi olan el yapımı salça dönemi devam ediyor.

Ekonomik olması açısından her yaz salça kaynattıklarını söyleyen Ali Yıldırım, fiyat bakımından el yapımı salçanın, marketten alınan hazır salçaya göre daha ucuz olduğunu ve neredeyse yarı yarıya daha ekonomik olduğunu vurguladı.

Markette salçanın kilosunun en az 80 TL olduğunu ancak kendilerinin yaptıklarının salçanın 35 TL’ye geldiğini ifade eden Yıldırım, “Maddiyata vurduğumuz zaman evde salça yapmak çok ucuza geliyor. Normalde salçanın kilosu yaklaşık 80 TL ama burada kendimiz yaptığımız zaman 35-40 TL gibi bir rakama denk geliyor. Marketten alınan hazır salça ile yaklaşık yarı yarıya fiyat farkı var. Burada ortamda güzel olduğu için eğlenceli vakit geçiyor. Biber ve domates salçası ile ev ekonomimize katkı sunuyoruz. İnsanlar kışa hazırlanmak için daha çok hazırdan ziyade kendi yaptıkları ürünlere yöneliyorlar. Bu Mersin’de bir gelenek haline gelmiş. Biz de yeni yapıyoruz. Salça fiyatları yüksek tasarruf oluyor. Şu anda 150 kilo kaynatıyoruz. Domatesi buradan 5 TL’ye aldık, 750 TL civarında bir rakama mal ettik. Ne kadar çıkar konusunda bir fikrimiz yok ama komşularımızdan, eşimizden, dostumuzdan duyduğumuz kadarıyla 25 kilo civarında salça çıkar. Bu da 2-3 yıllık salça ihtiyacımızı karşılar. Bu salçanın doğal olması, içinde ne olduğunu bilmemiz, ne olduğunu kendi gözümüzle görmemiz çok önemli. O yüzden buna fiyat biçilmez. En azından yemeğin içerisine girdiğinde ne yediğini biliyorsun. O açıdan da bakmak lazım” dedi.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder