Göç dönemi başladı
Mersin Sondakika

Göç dönemi başladı

Anadolu’nun binlerce yıldır tanık olduğu kuşların göç mucizesinin, bu yılki sonbahar göçü dönemini, Doğa Derneği, Mersin Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile birlikte uğurlama etkinliği düzenleyerek Melemez köyünde gerçekleştirildi.
Bu haber 2022-10-02 16:42:40 eklenmiş

 

Göç dönemi başladı

 Anadolu’nun binlerce yıldır tanık olduğu kuşların göç mucizesinin,  bu yılki sonbahar göçü dönemini, Doğa Derneği, Mersin Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile birlikte uğurlama etkinliği düzenleyerek Melemez köyünde gerçekleştirildi.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Mersin’in coğrafi konumu sebebi ile Avrupa ve Afrika arasında, kuşlar için önemli göç yollarından biri olma özelliği taşıyor.

Özellikle süzülerek göç eden leylek, küçük akbaba, kartal, şahin, atmaca, gibi kuş türleri göç yolculuğu sırasında, dinlenme ve beslenme yerlerine ihtiyaç duyuluyor. Bu uzun göç yolculuğunda Mersin il sınırları içerisinde dinlenmeleri ve beslenmeleri için uygun yerler bulunuyor. Bu önemli göç yolu ve dinlenme alanları, Doğa Derneği tarafından tespit edilip, göç yolu üzerindeki orta gerilim hatları, Mersin Toros Elektrik dağıtım şirketi ile iş birliği içerisinde, yüzden fazla elektrik direkleri izole edildi. Bu konu ile ilgili koruma ve araştırma çalışmaları devam ediyor.  Bu sebeplerden dolayı Avrupa ve Anadolu'dan göçten gelen ve Afrika'ya giden uzun kanatlı göçmen kuşlar için bir “Uğurlama “etkinliği, Mersin Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Doğa Derneği iş birliği ile ilkini gerçekleştirdi. Nihayetinde; çevre ve doğa merkezli anlayış ile Mersin’de bir ilk olarak gerçekleştirilen bu etkinlik ile süzülerek göç eden Kuş göçü sayımlarının yapılması ve korunmasına yönelik, farkındalık oluşturulması açısından oldukça önemli bir farkındalık geliştirme etkinliğinin devamı ile ilgili çalışmaların devam edilmesi görüşü ortaya çıktı.

 


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder