Büyük tehlike içindeyiz!
Mersin Sondakika

Büyük tehlike içindeyiz!

Tarım uzmanı Özlem Tek, son yıllarda tarımda ve suda kirlenmeden dolayı büyük sorunlarla karşı karşıya kalındığını söyledi.
Bu haber 2022-10-02 16:20:02 eklenmiş

 

Büyük tehlike içindeyiz!

 

Tarım uzmanı Özlem Tek, son yıllarda tarımda ve suda kirlenmeden dolayı büyük sorunlarla karşı karşıya kalındığını söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Gelecek neslin devam edebilme adına suyun ve toprağın kirletilmemesinin öncelik olduğuna dikkat çekerken, “Su, toprak ve hava bizim yaşam fonksiyonlarımız” dedi.

Tarım uzmanı Özlem Tek, “Bizim ve çocuklarımızın geleceği için toprağı, suyu ve dolayısı ile yasadığımız çevreyi korumak hepimizin görevidir. Lütfen tarımda kullandığınız gübre çuvalları, zirai ambalaj atıkları ve damla sulama sistemi borularını doğaya, dere yataklarına bırakmayınız. Çünkü tarıma ve doğaya zarar veriyorsunuz” dedi.

Tek, “Tarımsal üretimin önemi her geçen gün daha da artmakta ve herkes tarafından kabul edilmektedir. Artan nüfusu beslemek için daha fazla üretim yapmak gerekmektedir. Beslenme, insanın temel ihtiyacıdır, yeterli ve dengeli beslenme insanın sağlık düzeyinin en belirleyici faktörüdür, sağlıklı ve yeterli gıdaya her insanın ihtiyacı vardır. Bu nedenle, tarımsal üretimi artırmalıyız.  Fakat var olan toprakları, var olan kaynakları, toprağı, suyu da doğru kullanmalıyız. Diğer taraftan, toprağı ve suyu da kirletmemeliyiz. Bu nedenle, bilimsel doğruları, yeni üretim teknolojilerini kullanmalıyız. Konuyla ilgili mühendislerimiz, ziraat mühendisi, veteriner, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi sayımız yeterlidir. Teknolojik imkânları doğru kullanmak, verim miktarını artırmayı sağlayacaktır. Tarımsal ürün ithal etmekten ülkemizi hep birlikte kurtarabiliriz diyor” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder