Emlak fiyatlarında artış!
Mersin Sondakika

Emlak fiyatlarında artış!

Son zamanlarda gündem konusu olan kiralık ve satılık konutlardaki fiyat artışı devam ediyor.
Bu haber 2022-10-02 16:14:19 eklenmiş

 

Emlak fiyatlarında artış!

  Son zamanlarda gündem konusu olan kiralık ve satılık konutlardaki fiyat artışı devam ediyor.

 GÜNAYDIN MERSİN

 

Ülkemizde güvenilir bir yatırım aracı olarak görülen konutlarda gün geçtikçe fiyat artışı gözleniyor. Emlakçı Mehmet Ali Tümay, 2017- 2018 yılları boyunca devam eden konut stok fazlalığı ve yetersiz taleple düşüş yaşayan emlak piyasasında, 2019’ un sonuna gelindiğinde konut kredi ve faiz oranlarının düşürülmesiyle bir değişim yaşandığını ve tekrar konut alımlarının arttığı, 2021 ile 2022 arasında fiyatların artmaya devam ettiğini söyledi.

Emlakçı Mehmet Ali Tümay, yeni yapılacak olan inşaatlarda da maliyetin artması, Türkiye’nin yoğun mülteci göçü alması gibi birçok neden de dahil olmak üzere emlak sektöründeki fiyat artışı sürekliliğini sürdürdüğünü belirtti.

Tümay, pandeminin ardından kredi faizlerindeki düşüşle birlikte satılık ve kiralık konut stoklarının talebi karşılamaya yetmemesinin yaşanan fiyat artışlarındaki en önemli problem olduğunu ifade etti. Üniversitelerin tekrar yüz yüze eğitime geçmesiyle beraber kiralık evlere yönelen öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde daha agresif fiyat artışları yaşandığının da altını çizdi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK MI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yayınladıkları raporlarda konut fiyatlarındaki artış oranlarını doğrulandı. TCMB tarafından yayınlanan veriler ışığında; konut fiyatlarının 2021 Ağustos ayında bir önceki yılın ağustos ayına göre %33,4 oranında artış yaşadığı görüldü. Ülke genelinde konut fiyatlarında %40,2 oranında artış yaşandı. Emtia fiyatları ve yeni yapılacak konut projelerinin yapım hızının 2022 yılında konut fiyatlarında belirleyici olmasıyla beraber, emlak piyasasında sert bir düşüşün gerçekleşmesi oldukça düşük bir ihtimal olarak görülmekte.


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder