Mezitli Eğitim Tesisleri kaderine terkedildi
Mersin Sondakika

Mezitli Eğitim Tesisleri kaderine terkedildi

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Mezitli’de bulunan “İçişleri Bakanlığı Eğitim Tesisleri’ sorununa biran önce çözüm bulunup, bu güzel tesisin çürümeye terk edilmesine karşı olduğunu söyledi.
Bu haber 2022-09-12 15:44:51 eklenmiş

 

Mezitli Eğitim Tesisleri kaderine terkedildi

 

 

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Mezitli’de bulunan “İçişleri Bakanlığı Eğitim Tesisleri’ sorununa biran önce çözüm bulunup, bu güzel tesisin çürümeye terk edilmesine karşı olduğunu söyledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, tesislerin kurtarılması ve yeniden yaşama döndürülmesi konusunda çözüm yolları önerdi.

Başkan Gelbul, “Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin bu alandaki hisseleri kamulaştırılarak bedellerinin ödenmesi veya borçlarından mahsup edilmesi ile imar planında “Kamu Alanı” olarak görünen parselin tamamının mülkiyeti İçişleri Bakanlığına geçer. Böylece çürümeye terk edilen ve halkın parasıyla yapılan bu tesis halkın yararına kullanılabilir” dedi.

GELBUL İSYAN ETTİ

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Gelbul, kentin en güzel noktalarından birinde yer alan ve çürümeye terk edilen İçişleri Bakanlığı Eğitim Tesislerinin peşini bırakmıyor. Daha önce halkın sesi olarak tesisin yeniden kente kazandırılması adına söylemlerde bulunulmasına rağmen, henüz hiçbir adımın atılmamasına isyan ediyor.

Hiçbir eksiği bulunmayan ve kentin en güzel noktalarından birinde her geçen gün daha fazla tahrip olan tesislerin kamuya kazandırılması gerektiğine bir kez daha vurgu yapan Başkan Gelbul, çözüm önerisini de beraberinde sunuyor.

“DESTEK İSTİYORUZ”

Tesiste hisseleri bulunan Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olduğunun altını çizen Başkan Gelbul, “Gerekirse bizlerde gidip tesisisin en uygun şekilde kullanımı ya da kamulaştırılması konusunda destek isteyebiliriz. Tesisi çürümekten kurtarabiliriz.

Bu kadar değerli ve önemli bir yerin görmezden gelinmesine anlam veremediklerine vurgu yapan Başkan Gelbul, “Burası deniz kenarında çok güzel bir alan. Bazı Valilikler, belediyeler veya özel idarelerin hissedar olup geçmişte böyle kurulmuş. Geçmişte İçişlerine bağlı olarak Valiler, Kaymakamlar veya Bakanlık personelleri burayı bir anlamda eğitim kampı olarak değerlendiriyordu. Fakat uzun yıllar önce kapatıldı. Mersin Milletvekilimiz Sn. Lütfi Elvan Bakanlık yaptığı dönemde Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan bunu gündeme getirdi. Sayın Elvan; Plan Bütçe Komisyonu Başkanı iken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayarak bu konuyu gündeme getirdiğini söylediklerinde çok umutlandık. Ama bugüne kadar bir gelişme olmadı. Elbette Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi olarak buranın alınmasına tek başımıza gücümüzün yetmesi mümkün değil. Ama ilçemizde olduğu için böyle çürümüş bir vaziyette kalmasına gönlümüz el vermiyor. Yakın zamanda Mezitli Belediyesi kültür merkezi yaptı. Burayı verselerdi ona ayrılan bütçeye gerek kalmayacaktı. Atıl durumda olan o güzelim yer de değerlendirilmiş olacaktı. Çeşitli alanlarda kullanılması için de Sivil Toplum Kuruluşlarına tekliflerde bulunabiliriz. Örneğin M.İ. Y Tesisi, Sağlık Tesisi, Su Sporları gibi yerler için düşünülebilir. Bu alanın rant kapısı değil, toplumsal olarak kamunun yararına tekrardan kazandırılması gerekiyor.Burası idari bir yapılaşma.Konum itibariyle ve çok amaçlı kullanılabilecek olan bu tesis, kişisel ihtiraslara kurban edildiği iddiaları da ortada dolaşıyor. Mezitli gibi her gün değeri artan bir yerde denize sıfır bir yerin değerlendirilmemesi bizleri ve tüm halkımızı üzüyor” diye konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder