‘Sosyal medya seçkilerim’
Mersin Sondakika

‘Sosyal medya seçkilerim’

Mersinli tiyatrocu Fikret Yalçın, ilk kitabını “Sosyal Medya Seçkilerim” adıyla çıkardı.
Bu haber 2022-09-03 16:50:07 eklenmiş

 

‘Sosyal medya seçkilerim’

 

Mersinli tiyatrocu Fikret Yalçın, ilk kitabını “Sosyal Medya Seçkilerim”  adıyla çıkardı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin tiyatrosuna uzun yıllar emek vermiş olan Fikret Yalçın, sosyal medyadaki paylaşımlarını, yazılarını ve ilgin notlarını bir kitap haline getirdi.

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Fikret Yalçın’ın Liman Yayınları’nda çıkan kitap, seçkin kitapevlerinin raflarında yerini alarak, okurların beğenisine sunuldu.

Kitapla ilgili görüşlerini aldığımız Fikret Yalçın, “Yaşamın boyunca yaşadığım ilginç şeyleri hep not aldım. Sosyal medya icat olduğundan beri de paylaşımlar yapıyorum. Söz uçar yazı kalır derler, ben de bu notlarımı tarihe not düşmek adına kitaplaştırdım” diyerek şunları söyledi, “Biliyorsunuz yaşadığımız ülkede sorunlar bir türlü bitmez. Eski bir tiyatro sevdalısı ve ünsüz bir yazar olarak,  yıllarca kentime değişik platformlarda kültür sanat adına hizmet ettim. 2011 yılında ani bir kararla köşeme çekildim, çünkü çok yıprandım ve üzüldüm. Bu yılın başında ise kentime ve çocuklarıma kalıcı bir eser bırakmak amacıyla, 1980-2010 yılları arasında tuttuğum günlükler ve arşivlerden yola çıkarak "Mersin'de Tiyatro Çalışmaları" kapsamında bir anı kitabı hazırlamaya başladım. Bu konuda bana en büyük destek de Çeto(Mehmet Çeto Tekkanat) hocamdan geldi. Ama bu arada uzun yıllardır görmediğim ve gerçekten benim için değerli ve önemli bir arkadaşımla karşılaşınca ve onun yaşadığı travmadan yola çıkarak üzerimde ki pası atıp tekrar tiyatro oyunu yazmaya başladım. Yakında yayınlanacak " Haykırış" isimli oyunumdan sonra müthiş derecede, yılların verdiği açlıkla yazmaya başladım. Her zaman bana destek olan başta Can arkadasıma, daha doğrusu ilham perime, ÇETO hocama ve Liman Yayınevi’ne sonsuz şükranlarımla, sosyal medya da yaptığım paylaşımları bir seçki halinde sizlerin beğenisine sunuyorum. Keyifli okumalar dilerim”.


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder