Altında yükseliş
Mersin Sondakika

Altında yükseliş

Mersinli kuyumcular, altında hızlı bir yükselişin beklendiğini ifade ederken, “Şimdi altın alma zamanı” dediler.
Bu haber 2022-09-03 16:08:55 eklenmiş

 

Altında yükseliş

 

Mersinli kuyumcular, altında hızlı bir yükselişin beklendiğini ifade ederken, “Şimdi altın alma zamanı” dediler.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Kuyumcu Nuri Kazak, altında son zamanlarda gerçekleşen düşüşün çok fazla sürmeyeceğini ve ons fiyatı bin 800 dolar bandına çıktığı zaman, gram altının bin 200 TL'ye kadar ulaşacağını söyledi.

Mersinli kuyumcu Nuri Kazak,  “Önümüzdeki dönemde ons altın bu seviyelerde dönerse ciddi bir yükseliş bekleniyor. Altının gram fiyatı bin 200 TL’lere kadar çıkacak. Altında astronomik bir artış bekleniyor” dedi.

Kazak, “ Ağustos ayı içerisinde altının gramı düşmüş haliyle bin 25 TL. Bu altının gramının geçen yıl Ağustos ayına göre bu yılın Ağustos ayı arasında, düşmüş olmasına rağmen altının yüzde 114 bir kıymet kazandığını gösteriyor.  Dövizde de aynı bu şekilde üst düzeyde. Çeyrek altın geçtiğimiz yıl bu aylarda 790-800 bandındaydı, şu anda bin 700 bandında seyrediyor. Ons bazında bin 725 dolara kadar düşen bir altın fiyatımız var. Altın fiyatı 2022 yılı içerisinde bir ons altın 2 bin dolarlara kadar çıkmıştı. 2022 Ağustos ayı itibariyle şu anda ons altın bin 725 dolar. Ons altının şu andaki direncini kırılabileceği uzmanlar tarafından pek öngörülmüyor.  Altın ons bazında bin 800 bandına çıktığı zaman altının gram fiyatını bin 200 TL'lere kadar çıkacak” diye konuştu.

“ŞİMDİ YATIRIM ZAMANI!”

Altın fiyatının düşük seyrettiğini ve altına yatırımın tam zamanı olduğunu dile getiren Kazak, “Yatırım yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza bakıyoruz ve altın fiyatları yüksekken hücum ederek, altın alıyorlar. Bu çok doğru bir kanaat değil. Altın düştüğü zamanda millet altından çıkalım psikolojisine giriyor. Bu çok yanlış. Para kazanmak istiyorsanız, düşükken alacaksınız. Ons bin 725 dolara düşmüş, altının gram fiyatı bin 25 TL'ye düşmüş. Bekleyen vatandaşların daha fazla beklememelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder